Venture Cup

Udlandet vil have fingrene i dansk iværksættermodel

Venture Cup har de seneste år oplevet efterspørgsel på at implementere deres forretningsmodel i udlandet, og nu åbner den danske organisation kontorer i Island, Portugal, Australien og Kina.

Den danske non-profit organisation Venture Cup har i mange år arbejdet for at styrke iværksættermiljøet på universiteterne, så talenterne bliver opmuntret til at fortsætte arbejde og etablerede rentable virksomheder.

Nu har organisationen eksporteret deres forretningsmodel til udlandet efter stigende efterspørgsel de seneste år. Dermed åbner Venture Cup nu kontorer i Portugal, Island, Kina og Australien. Noget som vil komme både stakeholders, universitetsiværksættere og Danmark som statup-hub til gode. 

Læs også: Direktør for #CPHFTW: Det danske miljø har noget helt særligt

“Vi arbejder med vidensbaserede startups, teknologi og spirende universitetstalenter. Hvis Danmark fortsat skal befinde sig blandt de mest innovative lande, har vi brug for adgang til cutting edge teknologi samt innovative talenter, som har en evne til at få gode forretningsidéer,” siger Human Shojaee, CEO i Venture Cup i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Derfor giver en internationalisering af vores programmer rigtig god mening, da det i sidste ende kommer de danske universiteter, de studerende og det danske erhvervsliv til gode. Vores samarbejdspartnere kommer til at have adgang til en international talent pool, og vi kan promovere Danmark, de danske universiteter og danske virksomheder på en mere målrettet måde.”

Eksportering giver unikke muligheder

Gennem 17 år har Venture Cup samarbejdet med danske universiteter og lavet målrettede indsatser i samarbejde mentorer og det danske erhvervsliv. Organisationen har i de første måneder af 2017 indgået aftaler med lokale parter i de fire lande, og vil støtte fra Venture Cup Danmark skal der etableres partnerskab med universiteter, afholdes lokale iværksætterkonkurrencer og samarbejdes med det lokale erhvervsliv. Hvert år inviteres de mest talentfulde iværksættere til Danmark for at deltage i VM i iværksætteri og netværke med erhvervslivet.

Læs også: Danmark i hård konkurrence om at blive førende fintech-hub

”Venture Cup har haft en meget ambitiøs udvikling, hvor man har rakt ud efter de bedste talenter internationalt inden for universitetsbaseret iværksætteri. For to år siden lancerede Venture Cup VM i iværksætteri University Startup World Cup, hvor deltagere fra hele verden inviteres til Danmark i én uge, og nu tager man det et skridt videre med at eksportere selve den danske venture Cup model,” siger Stephan Christgau, Bestyrelsesformand i Venture Cup Danmark og Partner i Novo Seeds, Novo A/S, i pressemeddelelsen og fortsætter:

“Det giver nogle unikke muligheder for vores danske universiteter og Venture Cup deltagere for at samarbejde med internationale partnere. Der fokuseres på international udveksling af idéer, teknologi og talenter. Alt det som erhvervslivet efterspørger, og som universiteterne arbejder hen imod.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY