You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk mastodont og 25 millioner i ryggen: Undo vil udfordre branchen med gennemskuelig forsikring fra mobilen

@sebastian

Efter halvandet års forberedelse og en både tidlig og rekordstor investering fra Tryg, er Undo’s stiftere klar til at udfordre forsikringsindustrien.

Efter halvandet års forberedelse og en både tidlig og rekordstor investering fra Tryg, er Undo’s stiftere klar til at udfordre forsikringsindustrien.

Enhver der har prøvet at underskrive en forsikringspolice kender udfordringen: Over 20 tætskrevne sidder skal man finde ud af, hvad forsikringen egentlig dækker og ikke dækker.

Det nye startup Undo vil med 25 millioner kroner i startkapital fra Tryg gøre det nemmere og mere overskueligt at købe forsikringsprodukter, melde skader og få erstatning udbetalt på få minutter – alt sammen fra mobilen.

“At tegne en forsikring er besværligt og tager lang tid, og mange er skræmte over processen, fordi de ikke rigtig forstår, hvad de køber og de samtidig bliver låst fast med lange bindinger og kæmpe opsigelsesgebyrer. Næsten alle forsikringsselskaber kører med en fast pakke, men den kan indeholde en masse dækninger, du ikke har brug for. Hos os kan du vælge alt det unødvendige fra og du betaler per måned, uden gebyrer eller binding,” forklarer Sophie Bohr Grønbæk, medstifter og CEO i Undo.

Efter at have brugt halvandet år på at finpudse ideen, stable et digitalt forsikringsselskab på benene og udvikle teknologien, der gør det muligt, åbner Undo nu op for sin forsikringsløsning for alle i København og Århus.

Målrettet millenials

Undos kernemålgruppe er de unge danskere i tyverne og start trediverne, og ifølge en undersøgelse foretaget af Google i april i år, har 35 procent af dem ingen forsikring i dag. Det skyldes, at forsikringsbranchen ikke har tilbudt en service, som matcher de unges forventninger, mener Undo.

”Vi har taget en anden tilgang end de traditionelle forsikringsselskaber. Den handler om, at folk skal forstå, hvad de køber. Det gør vi ved at integrere noget af den nyeste teknologi, og tale med vores kunder i et sprog, de ikke behøver være specialister for at forstå,” forklarer Sophie Bohr Grønbæk, medstifter og CEO i Undo.

Den unge målgruppe vælger den streamingtjeneste, der passer til deres smag, i stedet for at betale for den store kabelpakke. Og det er den samme bland-selv-tilgang Undo bruger, i deres digital-først løsning, der ved ved hjælp af mobilen skal sikre en hurtigere, simpelere og mere problemfri forsikringsoplevelse.

I praksis bruger Undo blandt andet machine learning og automatiseringer, til at give kunderne en bedre oplevelse. Det betyder, at kunderne får hjælp fra kunstig intelligens til at finde den helt rigtige dækning, og når skaden er sket, er ventetiden fra anmeldelse til udbetaling kun få minutter takket være automatiseringer.

”Med vores app og partnerskabet med Tryg, håber vi at revolutionere branchen. Automatiseret skadesbehandling er der ikke andre i Danmark – og meget få i Europa – der kan. Det er en kæmpe, kæmpe opgave, men vi er klar med vores første version her til lanceringen,” forklarer Sophie Bohr Grønbæk.

Ved oprettelse stiller appen nogle få spørgsmål og anbefaler den dækning, som passer bedst. På den måde vil Undo give et hurtigt overblik over, hvilke forsikringer kunden rent faktisk har brug for, og spare penge på de dækninger, der ikke er behov for. Samtidig gør appen det muligt at justere forsikring måned for måned, samt melde skader og få erstatningen udbetalt på få minutter.

Usædvanlig tung start-investering

At et startup så ungt som Undo har landet en investering på 25 millioner kroner er usædvanligt. Men den store kapitalindsprøjtning, der har sikret tryg 50 procent af ejerskabet i virksomheder, var helt essentiel.

”Vi har udviklet vores eget forsikringsprodukt med hjælp fra Tryg, og bygget et digitalt forsikringsselskab fra bunden – ikke bare en smart app, der sælger forsikringer. Og i en branche som den her, har man brug for så tung en investering up front,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Samarbejder er sat på skinner af Rainmaking Ventures, som er eksperter i at skabe netop denne type samarbejder mellem startups og store, traditionelle virksomheder, og her giver man teamet en stor del af æren for, at samarbejdet kom i stand.

”Det er usædvanligt, at en nystartet virksomhed får den mængde kapital. Men det mest interessante er, at vi har at gøre med et sjældent stærkt iværksætterteam, der bruger deres teknologiforståelse til at ruske op i en branche, som har kaldt på det i et stykke tid. Vi er ikke i tvivl om, at Undo vil sætte et mærkbart aftryk i forsikringslandskabet,” siger Kasper Vardrup, Partner i Rainmaking.

Det er første gang, at Tryg investerer så massivt i et startup, som de har gjort i Undo. Investeringen skal bruges til at udvide Undos stab og muliggøre en ekspansion i Norden. Målsætningen er at få fodfæste på markedet i Danmark, Norge og Sverige ved udgangen af næste år. I løbet af det første år forventer Undo at nå 5000 kunder i Danmark alene.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY