Dansk medtech-selskab skal på børsen i Stockholm

Dansk-svenske Acarix, der for nylig modtog en millioninvestering fra Kino, skal på børsen i Stockholm til december. Firmaet forventer at rejse omkring 105 millioner mod at afgive cirka 33 procent ejerskab.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 16 november 2016*

Medtech-selskabet Acarix, der udvikler en slags alarm mod blodpropper, kan onsdag offentliggøre, at virksomheden står over for en børsnotering. Det skriver Berlingske Business.

Børsnoteringen skal sikre Acarix omkring 105 millioner kroner, og det første udbud af aktier kommer til at ske på Nasdaq First North i Stockholm den 19. december i år. Til Berlingske siger administrerende direktør, Søren Rysholt Christiansen, at der allerede er givet tilsagn om et opkøb af den størrelse.

Kapital skal hjælpe med eksekvering

Med den kapitalindsprøjtning børsnoteringen forventes at tilføre, vil Acarix eksekvere på lancerings- og kommercialiseringsstrategien, som allerede foreligger, samt fortsætte udvikling af deres CADScor-system, hjerteplasteret, der kan alamere om blodpropper, siger direktøren til Berlingske Business.

Acarix modtog for nylig en million investering fra kinesiske Puhua Jingxin, en joint healthcare fond. Denne investering blev øremærket til at gøre Acarix klar til lancering i Danmark, England, Sverige og Tyskland.

Acarix’ ejerandel falder en tredjedel med børsnoteringen

Lanceringen har efterhånden været en del år undervejs, men er blevet udskudt flere gange. Acarix startede som et samarbejde mellem Coloplast og Aalborg Universitet i 2009. Siden 2010 har Seed Capital og Sunstone life science investeret i selskabet, og i 2013 modtog Acarix 27 millioner kroner fra Sunstone Capital, Seed Capital, Coloplast og Seventure. Planen var dengang at lancere i 2014, men nu forlyder det, at produktet kommer på markedet i 2017.

Læs også: Dansk medtech-selskab får tocifret millioninvestering fra Kina

Sunstone Capital og Seed Capital ejer i dag hver 31,52 procent af Acarix, men Coloplast ejer 11,18 procent. Efter børsnoteringen vil Acarix’ ejerandel falde cirka en tredjedel skriver Berlingske Business.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY