You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk rekrutteringsapp tiltrækker søgegigants opmærksomhed

@rasmus

Meew er en rekrutteringsapp med swipefunktion, men det er også et bud på fremtidens arbejdsmarked. De første to måneder har budt på imponerende vækst, men også besøg fra en række mystiske amerikanske IP-adresser, der mundede ud i et uventet virksomhedsbesøg.

Danske Meew skal være for jobmarkedet, hvad Tinder har været for parforholdet. Nemmere tilgængeligt og mere omskifteligt.

Meew har kun været i App Store i to måneder. Og det har været to begivenhedsrige måneder. På den korte tid har app’en tiltrukket den internationale presses opmærksomhed og medier Huffington Post har spredt budskabet om, at vi fremtiden skal swipe os tættere på en ny arbejdsgiver.

Samtidig er 5.000 aktive brugere trukket ind på platformen. Her kan de købe og sælge kompetencer via et swipe-interface, som de fleste vil genkende det fra Tinder. En særpræget vækstrate men alligevel var der en særlig tendens skilte sig ud.

“I vores app skal man lave en verificering undervejs i registreringsprocessen, som leder brugeren ind på vores hjemmeside, hvor vi har IP-tracking. Langt de fleste IP-adresser var selvfølgelig danske, men fandt vi også omkring 35 amerikanske IP-adresser, der kontinuerligt besøgte vores site,” siger Armin Kavousi, der er stifter og CEO i Meew.

De besøgende på Meews platform tegnede et tydeligt mønster

Men nysgerrigheden blev for en stund gemt væk. Den unge direktør havde – og har – rigeligt at se til med et fuldtidsjob som salgsdirektør i marketingfirmaet, Storm, studiet i Neuroscience ved Aston University i London og så selvfølgelig hans startup Meew.

“Vi vil åbne beskæftigelsen”

Det var i hans virke som salgsdirektør i Storm, han fik ideen til Meew. Under en ansættelsesrunde gav de traditionelle kanaler ham ikke de ønskede kandidater. Det blev starten på det han med egne ord kalder et socialt jobmedie.

“Vi forsøger at åbne beskæftigelsen. Velfærdssamfundet har sat rammer og regler for vores liv. Vi skal arbejde på samme tid, så vi kan hente børn samtidig og så videre. Men vores menneskelige behov ændre sig og arbejdsmarkedet udvikler sig. Derfor må rekrutteringsværktøjerne nødvendigvis gøre det samme,” siger Armin Kavousi.

Men jobformidlingsmarkedet er ikke et blåt ocean. Det er nærmere blodrødt og med allerede etablerede spillere og tilmed flere med swipe interfaces. Men Armin Kavousi ser ikke de andre platforme som konkurrenter.

“Vi er ikke kun en jobsøgningsplatform. Der er sikkert mange investorer, der ikke kan lide at høre det her, men for os handler det ikke kun om profit. Det handler også om at presse samfundet i en retning, hvor jobmarkedet udvikler sig til at passe til en travl hverdag. Vi vil gavne samfundet og næste generation.”

Død over dogmerne

I søgningen efter en freelancer har man på Meew en række filtre til sin rådighed: alder og køn. En rekrutteringspraksis der traditionelt set er ugleset – ihvertfald udefra.

“Diskriminering baseret på for eksempel køn og alder er vidt udbredt, men vi snakker ikke om det om det er ulovligt at flage med de præferencer. Vi har valgt at integrere det i vores platform, fordi vi ikke ønsker at vores brugere skal bruge ressourcer på meningsløse jobsamtaler.”

Armin Kavousi afviser – med udspring i data – den antagelse, at en sådan job-app primært henvender sig til den kreative klasse og de som kan noget med hænderne.

“Vi ser at whitecollar-hverv som advokater, revisorer og bestyrelsesmedlemmer melder sig under fanerne og tilbyder deres ydelser ligesom der også bliver efterspurgt og rekrutteret ingeniør kompetencer på jobmarkedet.”

I søgegigantens spotlight

Besøgene fra de amerikanske IP-adresser fortsatte ind i 2018. Det samme gjorde Armin Kavousis nysgerrighed. På bagsiden af hans Wix-baserede hjemmeside tegnede der sig et mønster. De mange besøg kom fra den amerikanske østkyst.

“Vi blev klar over at de alle sammen udsprang fra Palo Alto og Silicon Valley. Det var de samme IP-adresser, der kontinuerligt besøgte vores site, så det kunne ikke være nye brugere. Der var altså nogen, der holdte øje med os,” siger Armin Kavousi.

Mønstret udfoldede sig en dag. De mange prikker kortet kunne pinpointes til en specifik lokation – Mountain View. Hjemsted for Googleplex, hovedkvarteret for søgemaskinen af samme navn. Senere samme måned, havde Armin Kavousi tilfældigvis planlagt en tur til den Amerikanske vestkyst og han lagde vejen forbi.

“Jeg fik en tour på deres campus, hvor jeg også snakkede med de projektledere, der havde holdt øje med os. De synes at var interessant at vi havde vækstet så hurtigt på et relativt lille dansk marked. Jobansøgningsmarkedet er en niche, de holder et vågent øje med.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1055276934613692&set=a.167427743398620.37769.100003941851219&type=3&theater

Men opmærksomheden fra udlandet er et tveægget sværd.

“Vi bliver jo også lige pludselig eksponeret på et marked, hvor vi ikke rigtig er til stede. Det betyder også at konkurrenter kan kigge os i kortene. Samtidig må vi også erkende at hvis Google spiller med musklerne, så kan vi ikke være med. Men selvom, der ikke kom noget konkret ud af besøget, så har det uden tvivl primært været positivt og et boost af min tro på vores mission.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY