Dansk SaaS-startup solgt efter megavækst: Lockdown blev vendepunkt

Den danske jobportal for studerende og nyuddannede, Graduateland, er blevet opkøbt af den franske markedsleder JobTeaser. Særligt ét tiltag under corona kickstartede en voldsom vækst i det danske startup, som ledte til muligheden for salg.

Pandemien bragte ikke kun dårlige ting med sige. For da corona brød løs og virksomhederne ikke længere kunne mødes kandidater fysisk, omstillede det danske startup Graduateland med stor succes. Så stor, at virksomheden er blevet opkøbt af den franske gigant JobTeaser.

“Vi har fundet det perfekte match med JobTeaser, som vi løbende har snakket med siden 2016. På grund af vores voldsomme vækst har der været mange interesserede købere, men ingen andre passede lige så godt: Vi bliver nu sammen de facto markedsleder i Europa, og vores teknologi til virtuelle jobmesser er langt foran, hvad der ellers er på markedet,” siger Patrick Lund, CEO og medstifter i Graduateland.

Graduateland gjorde nedlukningerne til en forretningsmulighedomstillede gennem konceptet “Virtual Career Fair” og præsterede at gå fra 0 til 15 mio DKK i omsætning på dét område på et år – næsten halvdelen af den danske virksomheds omsætning i 2021.

Virksomhed skal være nordisk filial

Den massive vækst betød også, at virksomheden voksede til 45 medarbejdere, og fusionen med JobTeaser og ekspansionsplanerne betyder, at de forventer at tilføre 25 medarbejdere de kommende to år til Graduateland, som skal udgøre det nordiske kontor i JobTeaser-koncernen.

“Graduateland er et fantastisk match med JobTeaser, både med virksomhedens kultur og visionen, som de har formået at eksekvere sublimt i Norden. Vi glæder os til at tage de unikke løsninger, som Graduateland har udviklet, ud til et kæmpe marked og på den måde skabe de bedste muligheder for at talent kan møde jobs på tværs af hele Europa,” fortæller Adrien Ledoux, CEO i JobTeaser, om opkøbet.

Graduateland blev stiftet i 2010 og udviklede sig i løbet af et par år til en jobportal for studerende og nyuddannede med en kommerciel arm overfor virksomhederne. I 2012 blev CBS partner på portalen og det gav et stort rygstød, og man fik ambitioner om at erobre hele Europa.

Virksomheden har i dag 1,2 millioner brugere fordelt på mere end 5.000 universiteter, herunder 20 eksklusive partneruniversiteter i Europa.

I forbindelse med transaktionen sælger de fem oprindelige stiftere og ejere, herunder Patrick Lund, deres andele, og Patrick fortsætter som direktør for den nordiske afdeling i det samlede JobTeaser.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY