Den danske virksomhed Timelog, der leverer løsninger til projektstyring og tidsregistrering, har opkøbt den aarhusianske konkurrent Autopilot. Det sker som første led i en større plan om ekspansion.

TimeLog, der leverer løsninger til projektstyring og tidsregistrering for særligt konsulenthusene, har kontorer i både Danmark, Sverige og Kuala Lumpur, samt kunder i 15 lande. Men det er ikke nok for virksomheden, der vil ekspandere yderligere.

Med opkøbet af den aarhusianske konkurrent AutoPilot vil SaaS-virksomheden strække sig over endnu flere brancher og samtidig udnytte synergierne i en større organisation.

AutoPilot har i dag omtrent 60% af den danske arkitektbranche og 40% af de rådgivende ingeniører som brugere. Salget til TimeLog er samtidig en god anledning for Jørgen Korsgaard, adm. direktøren, til at overdrage i livsværket.

“Jeg er glad for at vi har fundet en god partner, der kan være med til at realisere AutoPilots internationale potentiale, så jeg overlader trygt rattet til min medejer Torben samt Manager & Head of Business Development, Jette Pardi, som nu bliver en del af TimeLog, som har vist, at de har en kultur, der passer godt til os i AutoPilot”.

Kun første køb i større konsolidering

Det er første opkøb på TimeLogs opkøbstogt, som selskabet annoncerede i forbindelse med en millioninvestering fra Viking Venture i november 2020. TimeLog forventer pt. at opkøbe 1-2 om året.

“Markedet for Professional Services Automation er stort, og vi har været på udkig efter gode opkøbsemner, der kunne styrke os strategisk i forskellige brancher. AutoPilot giver TimeLog en stærk position hos arkitekter og ingeniører, og det ser vi frem til at gå ud med internationalt.” fortæller Per Henrik Nielsen, adm. direktør i TimeLog.

Udover den klare konsoliderende effekt i at blive en større organisation, er der dog også gode mulighed for synergi mellem de to virksomheder.

“Vi ser store synergieffekter i at kunne tilbyde målrettede brancheløsninger oven på TimeLogs mere generiske platform. Vi har forberedt fusionen meget grundigt for at sikre os, at kulturerne i de to teams matcher. I forhold til hvad jeg ellers har set, så har vi været ekstremt grundige. Jeg er sikker på, at vi får en spændende fælles virksomhed, som kan skabe store resultater, for vi har to teams, der gerne vil hinanden,” forklarer Per Henrik Nielsen.

AutoPilot har 18 medarbejdere på to kontorer i Aarhus og Aalborg, som alle fortsætter som en del af TimeLog. TimeLog har før opkøbet 80 ansatte, og begge selskaber har de seneste år fejret 20-års fødselsdag.