You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sleeknote

Dansk software-startup henter millioner: Skal vokse med udenlandsk talent

Danske Sleeknote har hentet 7,5 millioner kroner i investering. Penge, som skal gå til udvikling af produktet og ansættelse af nye talenter. Og talenterne, dem må virksomheden hente udenlands. 

Kontoret ligger i Aarhus, men danske Sleeknote kigger langt ud over bygrænsen efter talent. Faktisk ud over landegrænserne. Det er ikke fordi, der ikke er dygtige medarbejdere i Danmark, men talentmassen er lille, og de gode er ofte taget. Nu har Sleeknote fået en investering fra to business angels og Vækstfonden, og de penge skal blandt andet gå til at finde udenlandsk talent.

“For vores kunder er det ligemeget, hvor produktets hovedkvarter ligger, bare løsningen er den bedste. Derfor konkurrerer vi med de skarpeste virksomheder i verden, og er vi ikke blandt de bedste, vokser vi ikke. Det er altså ikke nok at ansætte den bedste, der lige er at finde i Aarhus og som tilfældigvis går ledig. Vi har brug for en med de rigtige kompetencer og gerne med erfaring fra andre virksomheder, der har været på en lignende rejse, som er vi er på. At rekruttere folk udfra de krav i Danmark er hamrende svært; de er få, og dem der findes er oftest optaget og svære til at få til at skifte job,” fortæller CEO og medstifter af Sleeknote Mogens Møller.

Millioner skal styrke både produkt og vækst

Indtil nu har Sleeknote vokset for egne penge, og derfor falder investeringen på 7,5 millioner kroner på et tørt sted. Virksomheden er nemlig allerede gået i gang med at ansætte; en frontend udvikler fra Minnesota, en content marketing specialist i London, en content marketeer fra Stockholm og snart en dataarkitekt – muligvis inden for landets grænser – som skal være med til at udvikle produktet: Det andet område investeringen skal styrke.

Læs også: Thomas Bigum om talent-rekruttering: “Man skal markedsføre et job som en skjorte”

Sleeknote har i dag omkring 1000 kunder, og fra dem kan virksomheden opsamle data fra omkring 400 millioner besøgende på tværs af kundernes sider hver måned. Den data skal de bruge meget mere aktivt i fremtiden til at gå fra generiske budskaber til budskaber baseret på den enkeltes adfærd.

“Vi hjælper webshops med at skabe leads og øge salg gennem eksempelvis pop up-bokse og slide ins. Vores mission er at ændre boksene fra at være et irriterende element til at hjælpe de besøgende med at finde det helt rigtige produkt. Det kræver nogle avancerede algoritmer,” fortæller Mogens Møller.

“Det lange, seje træk er at skabe en kultur og et globalt brand”

Og avancerede algoritmer kræver også det rette talent, for det er en længere proces at gå i gang med. Men det er ikke noget problem, hvis de ansatte sidder langt fra kontoret i Aarhus.

“Vi har haft remote-folk før. Der kan være lidt udfordringer med tidszoner, men med de mange online værktøjer, der findes, kan det godt fungere. Når vi ansætter fra hele verden, tager vi fra en større talentmasse,” siger Mogens Møller.

Læs også: 300 techtalenter til konference med fokus på specialistmangel

Men en ting er at ville ansætte udenlandsk talent, en anden ting er, om talentet vil lade sig ansætte.

“Det lange, seje træk er så at skabe en kultur i virksomheden og et globalt brand, som tiltrækker talenter og dygtige folk. Vi sætter løbende jobopslag op, som fokuserer på kompetencer og tydeliggør vores værdier og utraditionelle tilgang til arbejde, som adskiller sig fra corporate virksomheder. Vi har eksempelvis en årlig workation, hvor vi tager en uge af sted sammen, og vi kan se, at når vi tydeliggør de værdier i jobopslagene, finder vi nemmere de rette at ansætte, fordi de allerede kan se sig selv i vores kultur som en ung virksomhed med en mission,” siger Mogens Møller.

UGENS STARTUP: