Mobaro, software

Dansk softwaresucces om USA-ekspansion: Vi går dybt frem for bredt

@simone

Danske Mobaro laver software til retail- og forlystelsesparker og sætter nu fart på deres ekspansion i USA efter en investering på 20 millioner kroner fra Vækstpartner Kapital.

Oprindeligt var de tre stiftere. Men efter Henrik Have, Jens Holm-Møller og Christoffer W. Borup deltog i Accelerace, fik de deres mentor, Søren Christiansen, med på det hold, der udviklede Mobaro; en dansk it-succes, der på bare to år har fået kunder som Telia, Djurs Sommerland og nu også Sea World og Pizza Hut.

Da de fik deres seed investering fik de endnu en partner ind i form af Ditlev Bredahl, en partner som sammen med Vækstparner Kapital har skudt ny finansiering i it-virksomheden. Og med friske 20 millioner kroner ser Mobaro frem til at vokse endnu mere.

“Vi skal have flere kolleger på vores udviklingshold, åbne op for nye markeder og etablere os endnu stærkere på vores eksisterende markeder. Vi oplever en god efterspørgsel, og vi bliver tager meget seriøst. Men vi udvikler også vores løsning på ny efter hver sæson, så en stor del af summen går til ren produktudvikling,” siger Jens Holm-Møller.

Klart definerede kompetencer sikrer overlevelsen af både team og firma

Løsningen er en software til retailbranchen og forlystelsesparker, hvor kunderne får et overblik over de fysiske rammer for deres butikker og franchises, eller over sikkerhed og aktiviteter i parkerne. Idéen til den indbringende løsning udsprang faktisk af to af stifternes tidligere virksomhed, Shoptimizer.

“Vi har holdt hinanden ud i mange år efterhånden,” griner Jens Holm-Møller og fortsætter:

“Vi har nok arbejdet sammen i en ti år. Vi har nogle forskellige kompetencer og klart definerede arbejdsområder, hvilket nok er afgørende for, at vi har kunne fungere sammen i så lang tid.”

Går dybt frem for bredt

De klart definerede arbejdsområder er også noget af det, som Jens Holm-Møller tilskriver virksomhedens succes. Der findes nemlig en del one size fits all-løsninger derude, men det er Mobaro langt fra.

“Der sker nogle gange det med software-virksomheder, at man satser bredt og på mange brancher med en standardløsning. Vi har valgt at gå dybt i stedet for bredt, for ellers ville vi blive for overfladiske, og det dur ikke så snart kunden har brug for en branchespecifik løsning,” siger Jens Holm-Møller, som eksempelvis selv er dybt forankret i virksomhedens parkdel, mens en af de andre stiftere har hold på tøjlerne i retaildelen.

Internationale fra dag ét

Mobaro allierer sig også med nogle af branchens bedste folk for at gå endnu dybere i deres to vertikaler.

“Ser man på parkdelen af vores virksomhed, har vi allieret os med nogle af verdens bedste inden for sikkerhed for attraktioner. De hjælper os med at holde en meget høj standard, og det har gjort, at vi har kunne lande de helt store navne,” siger Jens Holm-Møller.

Sea World og Pizza Hut er blandt andet kommet på kundelisten, ligesom Mobaro netop har underskrevet en aftale med en stor, amerikansk kæde, og har startet projekter i Thailand og Kina.

“Vi har været internationale fra dag ét. Det danske marked er stadig interessant for os på vores retail-gren, men Danmark er ikke stor nok, når det kommer til forlystelsesparker. Vores produkt har et større potentiale; hele verden er vores marked,” siger Jens Holm-Møller.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY