Dansk spilfirma sælger aktier via crowdfundingplatform

Vækstbørsen First North er glohed, men et dansk spilfirma går en anden vej: De satser på at sælge 5 procent af virksomheden til offentligheden gennem crowdfunding.

Vækstbørsen First North er glohed, men et dansk spilfirma går en anden vej: De satser på at sælge 5 procent af virksomheden til offentligheden gennem crowdfunding.

Antallet af startups, der sætter sig selv til salg til private investorer gennem vækstbørsen First North, er eksploderet. Ofte med tocifrede millioninvesteringer og trecifrede millionværdisætninger til følge, som det i år er sket med blandt andet Donkey Republic, Nord.Investments og Valuer.

Alligevel har det danske spilfirma Invisible Walls valgt at gå en anden vej. De har nemlig sat fem procent af virksomheden til salg på estiske crowdfundingplatformen Funderbeam.

“Det er langt nemmere at bruge Funderbeam til at sælge aktier frem for eksempelvis en børsnotering på First North,” siger Niels Wetterberg, direktør i Invisible Walls.

“Vi kan undgå en stor del af det administrative arbejde og fokusere mere på at udvikle spil og værne om vores publikum. Selvom vi er i vækst, er vi ikke helt store nok til det ansvar, der er ved at være børsnoteret på First North, og dér er Funderbeams model langt mere attraktiv.”

En overset mulighed?

Selvom crowdfunding efterhånden er et velkendt fænomen, handler i en dansk kontekst ofte om at forudbestille en gadget på Kickstarter. Salg af ejerandele gennem crowdfunding (såkaldt aktiecrowdfunding) er omvendt aldrig rigtig slået igennem herhjemme.

Det skyldes i følge en kronik af Charlotte Nørgaard Langer, der er konsulent hos Keystones, de stramme danske regler på området. Og i kronikken i Børsen opfordrede hun da også politikerne til at ændre lovgivningen, for at skabe bedre vilkår for startups som Invisible Walls.

Flere danske startups har dog fundet vej til muligheden, og Invisible Walls bliver det femte danske selskab, der bruger Funderbeam. De øvrige selskaber har til sammen rejst knap 13 millioner kroner.


Sådan fungerer Funderbeam-modellen

Konstruktionen, der gør det muligt at købe aktier i danske selskaber via Funderbeam, fungerer på den måde, at anparterne fra fx Invisible Walls som udbydes, ejes af et SPV (Special Purpose Vehicle)-selskab, der er oprettet til det formål alene at holde anparterne, og som ligger under Funderbeam. Når folk køber anparterne, køber de anparter i det selskab – og altså ikke direkte i det danske selskab Invisible Walls.


 

Hidtil største danske kapitalmål på Funderbeam

Invisible Walls har et mål om at rejse ca. 5,6 millioner kroner, hvilket værdisætter selskabet til cirka 112 mio. kroner. Men Invisible Walls mener, de har et solidt grundlag til at rejse pengene.

“Vi har et fantastisk afsæt i, at vi udvikler spil med henblik på at folk finder det interessant at følge passivt med i at andre spiller – en genre der kaldes “popcorn-gaming” som pt. vokser eksponentielt – og det betyder, at vi får en masse gratis markedsføring via YouTube og Twitch,” siger Niels Wetterberg.

Spilfirmaet har blandt andet har målt 3,4 millioner timers streaming af deres april-udgivelse af spillet ‘First Class Trouble’ på det sociale medie Twitch, og knap 17 millioner views af YouTube-videoer med folk der spiller det. Og i skrivende stund har de da også allerede rejst 65 procent af beløbet svarende til godt 3,5 mio. kroner.

Kampagnen kører fra 1.-25. juni 2021, men lukkes før hvis de 5,6 millioner kroner bliver rejst.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY