Figurer fra Kogama-spillet, som er udviklet af Multiverse i København

Dansk spilstudio får tocifret millioninvestering fra Nordisk Film

@sebastian

Den danske computerspilplatform Kogama.com har både tre millioner aktive brugere om måneden og et stort vækstpotentiale. Nu bliver Nordisk Film medejer af selskabet bag Kogama.

Københavnske Multiverse står bag computerspilplatformen Kogama.com, hvor tre millioner hver måned spiller browserbaserede spil. Nordisk Film har netop købt 40 procent af selskabet for 13 millioner kroner, så Multiverse kan nå sit mål om – populært sagt – at blive computerspillets svar på YouTube.

“Vi er meget glade for partnerskabet med Nordisk Film. Det betyder, at vi kan rykke Kogama til det næste niveau. Nu kan vi ansætte flere web- og spiludviklere, og vi kan sætte blus under en fokuseret markedsføringsindsats. Kogama benytter teknologien WebGL, som er den nye standard for 3D i computerbrowsere, og det er med til at give et enormt vækstpotentiale,” siger Michal Bendtsen, CEO og medstifter af Multiverse.

Al indtjening er i forvejen blevet brugt på brugervækst, og med den friske kapital skal brugertallet øges yderligere, samtidig med at Kogama udvikles med endnu flere funktioner og værktøjer, som kan engagere brugerne.

Platform for to millioner computerspil

Kogama er en computerspilplatform, hvor brugerne alene eller sammen med andre kan bygge deres egne computerspil. Spillene bygges op af klodser, der kan bruges og sammensættes på utallige måder. De færdige spil publiceres på Kogama, hvor de kan spilles af alle netværkets mange brugere eller integreres på andre websteder. Og til dags dato har brugerne lavet over to millioner spil på platformen.

“Vi betragter Kogama som en social platform, der minder om YouTube. På YouTube uploader brugerne videoer, som så kan ses af andre brugere. På Kogama laver brugerne computerspil, som de uploader og deler med andre. Kogama engagerer en bred skare – vi har brugere i op mod 50 forskellige lande,” siger Michal Bendtsen og forklarer, at platformen – ligesom YouTube – har stjerner med en stor følgerskare, der bare venter på nye spil fra stjernen.

Det er gratis at bruge Kogama og bygge spil, mens indtjeningen kommer fra annoncer og tilkøb inde i spillet – f.eks skins eller specielle features for spiludviklerne.

Imponerende brugervækst gav investering

For Nordisk Film er investeringen i Multiverse led i en strategi om at investere i en række nordiske computerspilfirmaer, som virksomheden søsatte sidste år. Det foregår i regi af investeringsenheden Nordisk Film Games, som tidligere har købt sig ind danske Flashbulb Games og svenske Avalanche Studios.

“Kogamas brugervækst er imponerende, og selskabet er drevet af meget erfarne og dygtige folk. De har med få ressourcer fået mere end tre millioner aktive brugere, simpelthen fordi deres idé, koncept og udførelse er ekstrem stærk og unik. Vi tror på, at Kogama har et stort globalt potentiale,” siger Martin Walfisz, der er Senior Partner i Nordisk Film Games.

Multiverse består i dag af syv ansatte, og partnerne er CEO og medstifter Michal Bendtsen, CTO og medstifter Christian Fehrenkamp Rask Larsen samt partner Jakob Sillesen.

 

Fakta: Multiverse

  • Multiverse blev stiftet i december 2010 og udvikler eksklusivt computerspilplatform Kogama.com.
  • Virksomheden har tidligere fået seed-investering fra blandt andre Capnova.
  • Spilstudiet har adresse i København, hvor de i dag beskæftiger syv mand.
  • Med det nye partnerskab med Nordisk Film får selskabet mulighed for at ekspandere og for alvor fokusere på at vækste Kogama – særligt på de engelsksprogede markeder.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY