You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk tech-virksomhed blandt de mest mangfoldige og inkluderende i verden

@jakob

Den danske tech-virksomhed Trustpilot er foran virksomheder som Nestlé og Hewlett Packard – når der måles på diversitet og inklusion. 

Det internationale medie, Mogul, har offentliggjort en liste over ‘Top Innovators in Diversity & Inclusion in 2018’. Her hyldes virksomheder for deres evne til at rekruttere mangfoldigt talent, skabe indbydende miljøer og et inkluderende arbejdsmiljø for medarbejdere samt bidrage til samfundet gennem netop de værdier.

Danske Trustpilot har klemt sig ind på en plads som nummer 68 foran virksomheder som Nestlé, General Electric og Hewlett-Packard.

Listen rangerer virksomheder ud fra deres repæsentation af minoritetsgrupper i topledelsen, deres evne til at støtte og udbyde ressourcer til medarbejdere og virksomhedens evne til at skabe socialt inkluderende rammer internt.

Trustpilots flotte placering skyldes: den kvindelige ledelse, Anne-Marie Finch er Senior Vice President Global HR & Talent i virksomheden, at Trustpilot i øjeblikket har over 500 medarbejdere, der repræsenterer 40 nationaliteter, og at medarbejderne tildeles 20 procent af deres tid til at dedikere sig til innovation og projekter, der giver dem mulighed for at forfølge andre lidenskaber.

Generation Y skal dannes og uddannes

For Anne-Marie Finch er det netop medarbejderne, der er nøglen til at Trustpilot har lykkedes med at skabe et mangfoldigt arbejdsmiljø.

“Det er vigtigt for vores kolleger, at de bliver hyldet for den diversitet, de er med til at skabe. Ikke mindst vores ledere, som evner at lede ud fra diversitet, for det er ikke en nem opgave. Vi giver den plads og fleksibilitet, der skal til, for at kollegaer kan eksistere side om side. Trustpilot er en vækstsucces og det bliver man ikke, uden at folk fungerer i det daglige samarbejde. Så med 40 forskellige nationaliteter – der arbejder sammen side om side – og med flere hundrede mennesker på globalt plan, så er vi lykkedes med at lede medarbejdere med forskellige baggrunde, madvaner, kulturelt ophav og religion,” siger Anne-Marie Finch.

Sidste år rekrutterede virksomheden godt 300 nye kollegaer. Medarbejderstaben har en gennemsnitsalder på 32, og kulturen er præget af millennials.

“Når man driver innovation og skalerer globalt, så synes jeg det er en passende gennemsnitsalder. Generation Y skal både dannes og uddannes. Derfor er det enormt vigtigt også at have seniorer, der kan spare med de unge mennesker. Omvendt skal den ældre generation også lære nye teknologier og der er ingen bedre måde at lære det på end ‘hands on’ og af nogen, der virkelig forstå at bruge den. Så hvis vi skal lykkedes, skal vi rekruttere unge mennesker med lysten til at lære og vokse og nogen fra den ældre generation, som også har lyst til at aflære lidt af det, de kommer fra, så de kan tage ny viden ind,” siger Anne-Marie Finch.

Anne Marie Finch

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY