Dette års liste over de 100 mest bemærkelsesværdige insurtech-startups er netop udkommet. Den danske sammenligningsplatform, Samlino.dk, er med på listen da moderselskabet Compare Europe Group indtager en af placeringerne.
Hvis policer, skadesanmeldelser og forsikrinsbetingelser var filmtitler, ville de ikke ende i tomatometrets top. Forsikringsbranchens momentum har glimret ved sit fravær – indtil for nylig. En af de afledte effekter er, at mere end hver fjerde danske unge fravælger både ulykke- og indboforsikring i dag.
Men insurtech – altså forsikringsteknologi – kan måske være midlet, der gør rettidig omhu til et mål igen. Området repræsenterer en gylden mulighed ifølge revisions- og konsulentvirksomheder PwC. 100  af de virksomheder, der kæmper for at gøre forsikring mere relevant, er blevet fremhævet på insurtech100.

Samlino.dk : Digitalisering skaber faktiske besparelser

Her er der blevet plads til den danske prisplatform, Samlino.dk, og virksomhedens moderselskab, CompareEuropeGroup. Det vækker glæde ved sidstnævntes adm. Direktør Kristian Pitzner-Jørgensen.
“Vi har arbejdet stenhårdt og målrettet på at opfinde nye, digitale løsninger til gavn for de danske forbrugere, og det er vi især lykkedes med inden for bilforsikring, hvor vi med vores teknologi hjælper med at finde skræddersyede løsninger til de bedst mulige priser,” siger Kristian Pitzner-Jørgensen og fortsætter:
“Bilforsikring er et område, hvor der i udgangspunktet ikke er særlig stor transparens. Vores data viser da også, at den gennemsnitlige bruger kan spare over 3.000 kroner årligt ved at sammenligne hele markedet – et væsentligt beløb i de fleste husholdninger.”

Insurtech100 skal inspirere industriledere

Industrieksperter har udvalgt de 100 insurtech-startups, der bliver fremhævet på dette års liste. Virksomhederne er blevet udvalgt fordi de har relevans for ledere i forsikringsbranchen, der sigter mod at dyppe de digitale tæer i innovationens kilde.
Alle virksomheder og startups på listen er blevet vurderet på en række faktorer som:

  • Vigtigheden af det problem, der løses, for industrien
  • Vækst i form af både investeringer, omsætning og kunder.
  • Løsningens teknologiske innovation
  • Mulige besparelser på omkostninger, effektivitetsforbedringer, påvirkning af værdikæden og/eller omsætningsforbedredninger for kunderne.
  • Virksomhedens relevans for forsikringsledere.

For Compare Europe Group bliver det især fremhævet at de planlægger at ekspandere i andre forsikrings sub-vertikaler, men også at de reelt set tilbyder deres kunder besparelser på indtil flere tusinde kroner årligt.