You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk startup lancerer hjemmetest af mænds sædkvalitet

@sebastian

Det danske startup Exseed Health lancerer nu en hjemmetest, der med en enhed til mobilen kan fortælle brugerne, hvor god brugerens sædkvalitet er.

Det danske startup Exseed Health lancerer nu en hjemmetest, der med en enhed til mobilen kan fortælle brugerne, hvor god brugerens sædkvalitet er.

De fleste har en drøm om at blive forældre på et tidspunkt, men for mange er overgangen fra at ville undgå en graviditet til at ønske sig én ikke så nem, som de troede.

Undersøgelser viser nemlig, at hvert femte par oplever fertilitetsproblemer, og i 40 procent af tilfældene skyldes det mandlige faktorer. Derfor vil danske Exseed Health nu – som de eneste i verden – hjælpe barnløse par med en enhed til mobilen, hvor mænd kan måle og forbedre sin sædkvalitet.

”Mange mænd oplever i dag at have forringet sædkvalitet, hvilket naturligvis er et meget følsomt emne, som kan være svært at italesætte. Det kan virke afskrækkende at skulle have hjælp udefra og møde op på en klinik, og derfor håber vi, at vores løsning kan hjælpe med at skabe nogle mere trygge rammer uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Morten G. Ulsted, administrerende direktør og medstifter af Exseed Health, der har mange års erfaring fra Novo Nordisk.

Læs også: Digitalt pusterør og håndholdt sår-symaskine vinder velfærdskonkurrence

Testen fungerer ved at brugeren indsætter en sædprøve i enheden. Ved at hjælp af enhedens mikroskop kan smartphonens kamera optage en video af prøven, som Exseed Health med algoritmer analyserer. I løbet af få minutter får man svar på testen, som med 99 procent nøjagtighed måler om brugeren har høj, mellem eller lav sædkvalitet.

”Vi har valgt at gøre det så enkelt som muligt, og derfor er vores software udviklet ekstremt brugervenligt, så man ikke er i tvivl om, hvad næste skridt er. Og vigtigst af alt; svaret lander inden for blot et par minutter, hvilket betyder, at man får afklaring med det samme og kan begynde sin videre proces, hvis der er behov for dette,” forklarer Morten G. Ulsted.

International anerkendelse og livstilsråd

Exseed Health fået funding fra Trifork, NMC Health og Markedsmodningsfonden, og har det seneste år fået international opmærksomhed – blandt andet fra Forbes der har placeret dem på listen over “5 Startups to watch in 2018” samt som nummer 20 på “Disrupt 100,” der er en oversigt over de 100 virksomheder i verden med størst potentiale for at ’disrupte’ eller ændre globale markeder.

”Vi har arbejdet med nogle af de bedste i krydsfeltet af klinikere og softwareudviklere, så vi i dag står med et produkt, der analyserer sædkvaliteten på niveau med klinikkerne, og som med 99 pct. nøjagtighed kan fortælle brugerne, om de har høj, mellem eller lav sædkvalitet,” forklarer Morten G. Ulsted.

Udover selve analysen af sædkvaliteten kan mændene også forvente personlig rådgivning af Exseed Healths eksperter, der hjælper med at tilrettelægge et skræddersyet forløb for at opnå en bedre sædkvalitet. Modsat hvad mange tror, kan man nemlig også selv gøre meget for at forbedre sine resultater.

Et 40 mia. dollars stort marked

Markedet for fertilitetsservices er på næsten 40 mia. dollar årligt, men stort set alle produkter og services er målrettet kvinderne. Morten G. Ulsted ser derfor et hul i markedet og har en klar vision om, at Exseed Health skal blive en global spiller indenfor fertilitet.

”Vi er meget tilfredse med, at vores produkter nu er tilgængelige for de danske mænd. Vi håber at kunne udvide vores marked til hele Norden og Vesteuropa inden for et år, ligesom at USA og Asien heller ikke ligger langt ude i fremtiden. Vi forventer at kunne hjælpe tusindvis af mænd med at analysere og forbedre deres sædkvalitet indenfor de næste par år,” siger Morten Ulsted.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY