Dansk startup rejser millioner og indgår partnerskab med E-sporthold: Vil bekæmpe online bedrag

Dansk startup rejser millioner og indgår partnerskab med E-sporthold: Vil bekæmpe online bedrag

Danske GamerPay lancerede i juni en markedsplads for digital udsmykning til Counter-Strike og rejste samtidig en større millioninvestering. Nu er de gået sammen med E-sportholdet NIP om at udrydde bedrageri med salg af skins i gamingverdenen.

Danske GamerPay lancerede i juni en markedsplads for digital udsmykning til Counter-Strike og rejste samtidig en større millioninvestering. Nu er de gået sammen med E-sportholdet NIP om at udrydde bedrageri med salg af skins i gamingverdenen.

Tre millioner kroner. Så meget er 3.000 danskere blevet snydt for i handler med digitale udsmykninger, de såkaldte skins. Og med knap 2,5 millioner i Danmark og 3,2 milliarder gamere på globalt plan er problemet massivt.

Det mener det danske startup GamerPay, som i juni lancerede en sikker markedsplads for digital udsmykning i gaming og samtidig lukkede en seed-runde på 14 millioner kroner med en værdiansættelse på et trecifret millionbeløb.

I forbindelse med Counter Strike-turneringen Major i Stockholm den 26. oktober har de indgået et partnerskab med E-sportholdet Ninjas In Pyjamas (NIP). Sammen vil de komme scamming i gaming til livs.

”Spil er for mange erstatningen for sociale medier. Vi sidder og spiller flere timer hver dag og hænger ud med vores venner. Det har medført et boom for digitale udsmykninger som for eksempel skins i Counter-Strike. Du skal betragte det som at købe tøj i den virkelige verden. Hvis du gerne vil skille dig ud, eller flexe lidt køber du måske Balmain i den virkelige verden, og en Dragon Lore eller Axie når du sidder på serveren hjemme i soveværelset,” fortæller Martin Lykke Suhr, medstifter af GamerPay.

Også folkene bag holdet er begejstrede for samarbejdet.

“Vi har set problemet eksisterer i Counter-Strike i mange år, og for de markedspladser der har været derude, har det handlet om profit mere end at løse det reelle problem. Derfor var det også en no-brainer for os at indgå et partnerskab med GamerPay. GamerPay kommer ud af et stærkt community med et brændende ønske om at do-good, det kan vi kun tilslutte og så håbe vi sammen kan knække koden” udtaler Jonas Gundersen, COO af Ninjas in Pyjamas.

Et globalt problem

På verdensplan vokser bevidstheden om problemet. Derfor blev GamerPay i sommer optaget i den prominente amerikanske accelerator Y Combinator, som blandt andet har været med til at udvikle  virksomheder som fx Airbnb, Stripe, Coinbase, Twitch m.fl.

“Det var en kæmpe oplevelse! I Y Combinator får du direkte sparring af iværksættere bag nogle af de største virksomheder i verden og du bliver konstant udfordret. Det er en ret unik mulighed for at lære af de bedste,” siger Martin Lykke Suhr om oplevelsen.

Udover acceleratorforløbet lykkedes det det danske startup at rejse en stor millioninvestering fra en række amerikanske og danske investorer fra PreSeed Ventures (DK), FoundersClub (US), Skyfall (NO). Derudover har en række engleinvestorer – herunder bl.a. Aleksander Leonard Larsen, stifter af Axie Infinity, Heini Zachariassen, medstifter af Vivino og Runar Reistrup, tidl CEO for Depop & CEO for YunoJuno.

 

“Vi er så glade for den positivitet, der har været omkring hvad vi har lanceret. Vi kan allerede se, at vi gør en kæmpe forskel derude for spillerne. Samtidig har vi haft rigtig god interesse ved vores fundraise, og har desværre også måtte afvise en del investorer. Vi har sat det team, vi mener kan hjælpe os mod vores mål om at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollars om 5-7 år,” udtaler medstifteren af GamerPay.