You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Foto: Stiftere af Tax Helper, Aske Buemann (t.h.) og Danni Gregersen (t.v)

Dansk startup udvider til Storbritannien: Vil være europamestre i skat

@Erik

Det danske startup Tax Helper har i år mere end 30-doblet omsætningen, og med en ny millioninvestering fra Vækstfonden træder fradagsplatformen nu ind på det britiske marked. “Vores mål er at blive europamestre i skat inden for de næste 5 år,” fortæller folkene bag.

Det danske startup Tax Helper har i år mere end 30-doblet omsætningen, og med en ny millioninvestering fra Vækstfonden træder fradagsplatformen nu ind på det britiske marked. “Vores mål er at blive europamestre i skat inden for de næste 5 år,” fortæller folkene bag.

Den danske fradagsplatform Tax Helper har fart på. Fra januar til september i år er forretningen 30-doblet, og med en ny investering i ryggen fra Vækstfonden udvider det danske startup og lancerer platformen i Storbritannien.

“Vi har været meget positivt overrasket over, at vi hele året kan få danskerne ind og prøve platformen af og skabe en værdi for dem. Nu hvor vi kan se, at vores platform fungerer i Danmark, er tiden inde til at sætte endnu mere fart på ved at lancere i vores første internationale marked. Vi har enormt store forventninger til at hjælpe lønmodtagere i Storbritannien med at få lige så nem adgang til deres skattefradrag, som vi har gjort det i Danmark,” fortæller direktør og medstifter i Tax Helper, Aske Buemann.

Læs også: Ugens Startup: Tax Helper vil sikre brugernes 11 mia. skattekroner

Tax Helper anslår på baggrund af data fra de engelske skattemyndigheder, at cirka ni millioner af de i alt 30 millioner britiske lønmodtagere hvert år går glip af skattefradrag. Alligevel bliver briterne ifølge startupet selv kun første skridt i en stor skaleringsdrøm – for hele Europa kan nemlig tage ved lære af den danske digitalisering.

“I Danmark har vi været tidligt i gang med at gøre vores skattesystem digitalt. Og selvom vi langt fra er i mål, så ser vi mange lande især sydpå, der har endnu længere igen. I Europa er der næsten 50 mil. lønmodtagere, der hvert år går glip af skattefradrag – og dem vil vi ud og hjælpe-”

“Vores mål er at blive europamestre i skat inden for de næste 5 år. Vi vil tage vores fundament fra Danmark og skalere hurtigt ud i Europa. Derfor kommer vi nok til at gå ind i 2-3 nye lande om året for at nå vores mål,” udtaler Aske Buemann.

Vækstfondens investering gjorde det muligt

Tax Helper lancerede deres fradragsplatform tilbage i maj 2020 som de første i Danmark. Siden da har mere end 80.000 danskere brugt platformen, og de indberetter nu fradrag for 5-10 millioner kroner om måneden. Den udvikling fik Vækstfonden øjnene op for.

”Vi er enormt beæret over at få Vækstfonden med ombord på rejsen. De er en erfaren spiller i det danske startup økosystem og ved, hvad det kræver at nå til næste niveau. Vi er glade for, at de ser et ligeså stort potentiale som os i at gøre skat let og tilgængeligt for alle,” fortæller Buemann.

Og selvom øjnene nu skuer udover det europæiske kontinent, tror direktøren stadig på forretningsudvidelse i Danmark.

“Der er stadig 11 mia. kr., som danskerne går glip af i skattefradrag hvert eneste år. Lige nu har vi løst ca. 1% af det problem, så der er stadig en stor kamp foran os herhjemme,“ siger Aske Buemann.

FLERE FRA COMMUNITY