You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk tech-startup har opfundet fremtidens kogeplade. Rejser millionbeløb til væksteventyr

@Adam

I Odense blander interessen for teknologi og mad. Det er der kommet en investering ud af.

I Odense blander interessen for teknologi og mad. Det er der kommet en investering ud af.

På trods af et tørt investeringsmarked, er det lykkedes danske Ztove at rejse flere millioner til vækst. Efter 7 års udvikling er virksomheden klar til at nytænke kogepladen med temperaturstyring. Ztoves teknologi gør det muligt at styre temperaturen på deres egne gryder og pander. Kartoflerne koger ikke over, havregrøden brænder ikke fast i bunden, og bearnaisen skiller aldrig, når temperaturen er sat rigtigt.

I 2016 blev den første prototype til Ztove udviklet, og sidenhen har det innovative team fra Odense videreudviklet og testet produktet i samarbejde med blandt andet Michelin-kokke og har i dag mere end 500 brugere. Nu er Ztove klar til at tage næste skridt i rejsen.

Det er investeringsselskabet, Bonnesen Mølby Invest ApS, som er trådt ind som investor.

“Vi investerer i virksomheder, produkter og teams, som vi kan forstå – og som vi kan lide. Vi faldt for ambitionen om at forbinde teknologi og madkultur. Teamet har evnerne og dedikationen til at realisere et kæmpe potentiale og bakkes blandt andet op af en erfaren og succesfuld investor, Niels Jacobsen, som har gjort det før, samt nogle erfarne kræfter i ejerkreds og bestyrelse. Altsammen har gjort stort indtryk på os,” fortæller Jens Mølby fra Bonnesen Mølby Invest ApS i en meddelelse.

Endnu en innovativ virksomhed fra Odense

Ztove blev stiftet af Peter Favrholdt i 2016 og fik sin første investering fra robotmillionæren Niels Jul Jacobsen, som i 2018 solgte virksomheden Mobile Industrial Robots (MiR) for et milliardbeløb. MiR er en af flere robotsucceser, der er kommet ud af start-up scenen i Odense. Universal Robots blev blandt andet solgt til det amerikanske Teradyne for 1,9 milliarder kroner.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY