You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk venturefond investerer i AI-platform til klimakatastrofer

@Erik

En tocifret kapitalindsprøjtning i norske 7Analytics skal sætte strøm til en AI-løsning, der kan forudsige oversvømmelser og jordskred. Bag finansieringen står den danske venture fond, Scale Capital.

En tocifret kapitalindsprøjtning i norske 7Analytics skal sætte strøm til en AI-løsning, der kan forudsige oversvømmelser og jordskred. Bag finansieringen står den danske venture fond, Scale Capital.

Meget tyder på, at ekstreme vejrforhold får stor betydning i fremtiden.

Derfor har det norske startup 7Analytics, der udvikler højpræcisions modeller til forudsigelse af oversvømmelser og jordskred, netop rejst en tocifret kapitalindsprøjtning.

Finansieringsrunden, der i alt løber op i 30 millioner kroner, er ledet af den danske venture fond, Scale Capital.

7Analytics er grundlagt i 2020 af et team af norske geologer og videnskabsmænd og anvender indsigter fra hydrologi, geologi og datavidenskab til at hjælpe forsikringsselskaber og ejere af kritisk infrastruktur med at sikre sig mod klimakatastrofer.

Virksomheden leverer realtids klimamodeller, der gør ejendoms- og infrastruktur ejere i stand til at vurdere oversvømmelsesrisici før en given hændelse. Det gør også forsikringsselskaber i stand til at justere forsikringspræmier efter det faktuelle risikobillede.

“Af alle naturkatastrofer, har oversvømmelse den største økonomiske indvirkning på samfundet, og forsikringsselskaberne forlader oversvømmelsestruede områder, fordi de mangler tilstrækkelige risikooplysninger,” fortæller 7Analytics medstifter Jonas Aas Torland.

“Gennem vores platform giver vi forsikringsselskaber data, der nøjagtigt vurderer den specifikke risiko for hver ejendom.”

Rettet mod forsikringsselskaber

7Analytics’ seneste produkt, InzureFlood, som blev lanceret i 2023 i samarbejde med et af Norges største ejendomsforsikringsselskaber, anvender mere end 250 parametre og er trænet på et stort antal historiske oversvømmelsesbegivenheder.

7Analytics har på nuværende tidspunkt 40 kunder i Europa og USA. I forbindelse med tilførsel af kapital ønsker virksomheden at udbygge sin geografiske dækning til resten af Norden og flere stater i USA.

“Forsikringsindustrien har et kritisk behov for data af højere kvalitet i forbindelse med hyppigere og mere omfattende ekstreme vejrhændelser,” forklarer Torland.

Også hos den danske venturefond Scale Capital vækker løsningen begejstring.

“Vi er begejstrede over at samarbejde med 7Analytics og støtte virksomhedens amerikanske ekspansion med denne finansieringsrunde,” siger Judith Schrader, investeringsanalytiker hos Scale Capital.

“Det enestående team har udviklet en platform, der er i stand til at levere dybdegående indsigter i klimarelaterede risici, hvilket muliggør, at virksomheder kan tilpasse sig et klima i forandring. Hos Scale Capital har vi været meget imponerede over 7Analytics tilgang, og vi glæder os til at arbejde med teamet i de kommende år.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY