You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

PrinterGuys

Dansk iværksætter ser milliardpotentiale i printere

@Michael

Enkle og gennemsigtige lejeaftaler uden binding har vist sig som en efterspurgt vare i kopibranchen, og her går PrinterGuys benhårdt efter at blive europæisk markedsleder – og tjene milliarder. 

Enkle og gennemsigtige lejeaftaler uden binding har vist sig som en efterspurgt vare i kopibranchen, og her går PrinterGuys benhårdt efter at blive europæisk markedsleder – og tjene milliarder. 

Det var lidt et tilfælde, at 45-årige Carsten Andersen blev printeriværksætter. Da han var 19 år gammel, startede han eget it-firma, hvor han hjalp medstuderende med at bygge computere fra bunden. Hans evner for at reparere computere og printere har i dag udmøntet sig i hans onlinebaserede virksomhed, PrinterGuys, som vil vende kopibranchen på hovedet.

For virksomheder kan anskaffelse af kopimaskiner nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse. Uigennemsigtige leasingaftaler gør det svært at danne sig et overblik over udgifterne, og mange aftaler reguleres årligt, hvilket resulterer i pludselige prisstigninger.

“Der har ikke været gennemskuelighed i branchen i 30 år, og det er mere reglen end undtagelsen, at kunderne bliver taget ved næsen. Det gør vi op med, for det er på tide, at der kommer troværdighed og gennemsigtighed i branchen,” siger Carsten Andersen, administrerende direktør i PrinterGuys, i en pressemeddelelse.

Ambitioner langt ud over landets grænser

PrinterGuys er en digitalt baseret virksomhed. Derfor er alle informationer og priser aldrig mere end et par klik væk. Den digitale base betyder samtidig, at PrinterGuys også overvåger tonerniveau og andre driftsmæssige udfordringer digitalt. Det sikrer ifølge virksomheden, at kunderne kan få service og løst deres problem, inden de overhovedet når at opdage, det er nødvendigt.

Og ambitionerne er bestemt ikke at kimse af. PrinterGuys er nemlig ved at ekspandere ud over landets grænser. Her vil virksomheden forsøge at kapre sin andel, af det samlede verdensmarked for kopimaskiner, som ifølge PrinterGuys er på omtrent 400 milliarder kroner årligt.

“Om fem til syv år har vi kunder i otte lande i Europe, og vi omsætter for en milliard kroner. Den omsætning kan nås ved, at vi i gennemsnit har 10.000 kopimaskiner ude hos kunderne i hvert land,” siger Carsten Andersen.

Det europæiske eventyr er allerede begyndt. Printerguys har således netop lanceret på det svenske marked, som er det uden for Danmark.

Friheden tilbage til kunderne

PrinterGuys tilbyder leje af kopimaskiner på fair vilkår. Det betyder, at der ikke er nogen bindningsperiode eller uforudsete udgifter som restgæld, indexregulering, administrations- eller miljøgebyrer. Kunderne kan opsige deres aftale fra den ene dag til den anden, og der er intet krav om minimumsforbrug af antal print. På den måde vil PrinterGuys give sine kunder den frihed, man bør forvente.

“Kunderne betaler en fast månedlig pris for kopimaskinen uden årlig prisstigning og får en landsdækkende serviceaftale på kopimaskinen, toner og kundeservice med i lejeprisen. Hos os koster leje af kopimaskine og serviceaftale det samme, som kunderne normalt giver for serviceaftalen alene, når de leaser deres maskine,” siger Carsten Andersen.

Og konceptet lader til at blive vel modtaget. En af PrinterGuys kunder er startup-virksomheden Washa, der afhenter og leverer vaske- og rensetøj til døren.

“Det tiltalte os rigtig meget, at der ikke er nogen bindningsperiode. Der er ingen hovedpine, for vi bliver kun faktureret for det, vi har brugt. Samtidig skulle vi ikke holde lange møder med en kopimaskinesælger eller sætte os ind i uoverskuelige leasingkontrakter. Det er tid, vi i stedet kan bruge på at koncentrere os om forretningen,” siger Karim Ben M’Barek, administrerende direktør i Washa, i pressemeddelelsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY