You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk AI-startup rejser trecifret millioninvestering til at erobre USA

Stifterne bag Reshape: Carl-Emil Grøn, Daniel Storgaard og Magnus Nyborg Madsen

Den danske AI-virksomhed Reshape har stor succes med en biotech-løsning, der automatiserer visuelle eksperimenter. Nu har en massiv serie A-runde gjort dem klar til det amerikanske marked.

Den danske AI-virksomhed Reshape har stor succes med en biotech-løsning, der automatiserer visuelle eksperimenter. Nu har en massiv serie A-runde gjort dem klar til det amerikanske marked.

Det danske AI-startup har netop rejst en massive serie A-runde til udbredelsen af deres teknologi, det kan automatisere manuelt forskningsarbejde. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelse.

Hvor forskere tradtionelt har skullet møde op på et laboratorie hver dag for at indsamle og indtaste data manuelt under et eksperiment, har Reshape udviklet en AI- og robotløsning, som kan monitorere og analysere visuel data.

På den måde kan Reshapes teknologi spare forskere både tid og penge, som de så kan bruge på at gøre flere videnskabelige opdagelser hurtigere. Samtidig begrænser teknologien både manuelle fejl og laboratorieeksperimenter, som skal gentages som følge af mangel på overblik i dataindsamlingen.

“Reshapes vision er at levere infrastruktur, som hjælper forskere med at afkode naturen. Vi anser det at fremskynde den bioteknologisk forskning for at være en af de vigtigste opgaver i det 21. århundrede. Vi er beærede over at have stærke investeringspartnere, der støtter os i denne opgave,” fortæller Carl-Emil Grøn, adm. direktør hos Reshape.

Stifterne bag Reshape

Kigger mod USA

Reshape blev grundlagt i 2018 af Carl-Emil Grøn, Daniel Storgaard og Magnus Nyborg Madsen, men anvendes allerede på laboratorier over hele verden. Kunderne tæller blandt andet University of Oxford, Novonesis og Syngenta.

Gennem Serie A-investeringen har Reshape rejst 139 millioner kroner fra Astanor Ventures, R7 og ACME, Y Combinator og flere engelinvestorer.

Med den nye investering og de prominente investorer ombord vil Reshape nu særligt orientere sig mod det amerikanske marked.

“Finansieringen giver os mulighed for at udvide til det amerikanske marked, bekræfte vores position i det videnskabelige miljø og tiltrække de bedste talenter globalt. Vi har bevist, at vores teknologi virker og gør en forskel. Nu handler det om at skalere den, så vi kan hjælpe så mange laboratorier som muligt,” siger Carl-Emil Grøn

Virksomheden får nye kompetencer

I Reshape glæder man sig desuden over at have fået en ny investorgruppe med stor erfaring i at skalere avancerede teknologier Astanor Ventures har hjulpet virksomheder som Monarch Tractor til succes, R7 står bag virksomheder som xwing, Bedrock og AEye, mens ACME tidligere har investeret i bl.a. Airbnb, Slack, SpaceX og Uber.

“Reshapes platform, som integrerer biologi med robotteknologi og AI, muliggør et gennembrud inden for produktudvikling og time-to-market for essentielle biologiske løsninger. Det markerer begyndelsen på en digital transformation inden for forskning og udvikling, hvor Reshape er i front,” fortæller Will George, Partner i R7.

Reshapes løsning til automatisering af videnskabelige eksperimenter har til dato sparet 32 organisationer 500.000 timers manuelt på blot ét år, ifølge virksomheden selv.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY