You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Autobutlers to stiftere, Peter Michael Oxholm Zigler og Christian Legêne

Danske autoiværksættere investerer millioner i fransk væksteventyr

@rasmus

Med en fransk industrigigant på passagersædet fortsætter Autobutler deres roadtrip gennem Europa. Endedestinationen har ikke ændret sig, de to stiftere vil skabe verdens største digitale værksted.

For syv år siden i et baglokale på Amager sad Autobutlers to stiftere, Peter Michael Oxholm Zigler og Christian Legêne, iført hullede bukser og brainstormede.

”Både Peter og jeg har altid haft en ambition om at starte en forretning sammen. Vi ville bygge noget, der var digitalt, skalerbart og internationalt orienteret. Vores ambition blev dengang – og er i dag – at skabe verdens største digitale værksted,” siger Christian Legêne.

For et år siden købte PSA group – bilfabrikanten bag mærker som Peugeot og Citroën – aktiemajoriteten i Autobutler. Dengang kom det også frem at bilgiganten ville sætte turbo på og investere et større tocifret euro million beløb ind i firmaet.

Med den franske bilgigant bag sig er Autobutler nu klar til at indtage det, strategisk vigtige, franske marked. Vigtig fordi åbningen af en fransk portal samt et kontor i Paris betyder at værkstedsplatformen nu er repræsenteret på Europas tre største bilmarkeder.

Årligt gennemføres der 39 millioner bilreparationer i Frankrig så der er tale om et stort potentiale for den danske virksomhed der i alliance med Frankrigs største bilfabrik bliver set som en væsentlig partner i arbejdet for at digitalisere den franske værkstedsbranche

“Vi vil være størst i verden, og med åbningen af vores markedsplads i Frankrig er vi nu på landkortet i Europas tre største bilmarkeder, England, Tyskland og Frankrig. Dermed står vi godt rustet til at blive verdens største digitale formidler af bilreparationer”, forklarer adm. dir. Christian Legêne.

Erfaringerne fra det danske marked bliver en vigtig katalysator for arbejdet i Frankrig.

Digitaliserede danskere giver Autobutler konkurrencefordel

Autobutler blev lanceret i Danmark i 2010, og har siden haft et støt stigende antal kunder. Portalen er blevet en af Europas største med over 400.000 registrerede kunder med hjælp fra en række venturefonde og millioninvesteringen fra PSA.

Christian Legêne peger på at danskerne i høj grad er gået forrest, når det gælder den digitale omstilling. Det giver deres platform en fordel, når de skalerer til resten af Europa.

“Det er blevet normalt i Danmark at bruge nettet til serviceydelser og vi er adskillige år foran resten af Europa. Erfaringerne fra Danmark skal derfor bruges som spydspids i vores arbejde for at transformere branchen i hele Europa”, siger Christian Legêne og fortsætter:

”De næste to år har vi fuldt fokus på vores fem kernemarkeder: Danmark, Sverige, Tyskland, England og Frankrig. Vi skal cementere vores position på de markeder.”

Autobutler fakta:

Over 400.000 bilejere har benyttet sig af værkstedsportalen Autobutler til at søge efter værksted og sammenligne tilbud fra flere mekanikere.

Virksomheden blev stiftet i 2010 af Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler og har siden fået tilført et trecifret millionbeløb fra en række venturefonde og den franske bilgigant PSA.

Med åbningen i Frankrig er virksomheden til stede på Europas største bilmarkeder England, Tyskland og Frankrig og har herudover forretning i Danmark og Sverige.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY