You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske Bank sælger The Hub, men vil fortsat spille en stor rolle for startups

@sebastian
Dansk Bank afhænder sin succesfulde talent-platform til Mesh Community. Chefen for startup-afdelingen slår fast, at det ikke betyder, at banken har mistet appetitten på økosystemet. Tvært imod.

Da Danske Bank i 2015 begyndte at udvikle The Hub sammen med Rainmaking var det ud fra en erkendelse af, at rekruttering var noget af det vigtigste for et startups – men at mulighederne for faktisk at finde talent samtidig var ret dårlige.

Med en åben og gratis rekrutteringsplatform ønskede Danske Bank både at hjælpe økosystemet og at få et større indblik i startups og deres behov. Og det lykkedes bedre end forventet.

”I dag er det jo blevet en kæmpe succes – 1 million ansøgninger har været igennem. Men vi er en bank, og vi kommer aldrig til at have rekruttering som en kerneopgave. Derfor var vi også kommet til et sted, hvor vi skulle finde et nyt hjem til The Hub, så vi kunne sikre, at platformen bliver ved med at udvikle sig med økosystemet,” siger Klavs Hjort, Senior Vice President for Danske Bank Growth.

Læs også: The Hub får ny ejer: Vil løfte startup-rekruttering til nyt niveau

I salgsprocessen fandt de frem til Mesh Community som en oplagt køber, da virksomheden i forvejen er aktiv på tværs af de nordiske lande og samtidig har erfaring med sin egen rekrutteringsplatform, Startupmatcher, fra Norge. Når Mesh Community i dag overtager The Hub ser Klavs Hjort det derfor også som en sejr for økosystemet.

”Der er nærmest kun vindere i det her. Økosystemet bliver ved med at have adgang. Vi forsætter et samarbejde med Mesh, så vi stadig får indsigt i økosystemet. Og Mesh kan udbygge deres position,” siger han.

Klavs Hjort, Senior Vice President for Growth & Impact i Danske Bank

Nedruster ikke på startup-satsning

The Hub har været et stort aktiv i Danske Banks startup-satsning, men ifølge chefen betyder frasalget ikke, at Danske Bank nedruster på startup-området.

”Tvært imod. Vi fortsætter vores fokus på at være bank for det her segment, og vi vil stadig være mega aktive overfor startups. Parallelt med at vi har bygget The Hub, har vi også udbygget vores egen value proposition mod segmentet i takt med, at vi er blevet klogere på, hvordan vi skal servicere dem. Og det vil vi gerne gøre mere af,” forklarer Klavs Hjort, som også fortæller at frasalget af The Hub frigiver ressourcer, som kan bruges på kerneopgaven: Bankforretning målrettet startup-økosystemet.

Danske Bank slipper da heller ikke helt taget i The Hub. Med salgsaftalen følger et partnerskab, hvor Danske Bank bliver nordisk hovedpartner for Mesh Community og kommer til at tilbyde bank- og finansieringsydelser til vækstvirksomheder i og uden for Mesh og The Hubs medlemsbase.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY