Danske Bedtime Digital Games, Niila Games og studerende fra DADIU er i år alle nomineret til priser til den prestigefyldte spilfestival Indiecade. “Det er vildt overvældende og vidunderligt,” jubler en af folkene bag.

Den store verden har fået øjnene op for den danske gamingscene. Og det kan mærkes hos producenterne. Hele tre danske spil er nemlig nomineret til dette års Indiecade, en prestigefyldt festival for uafhængige computerspil, der afholdes i slutningen af oktober.

Konkret drejer det sig om: “Figment 2: Creed Valley” fra aalborgensiske Bedtime Digital Games, “Stilstand” fra københavnske Niila Games og “Cai Cai Balão”, som er udviklet af studerende fra Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU).

Læs også: Games as a Business-magasinet

Og hos de danske spilselskaber er der – ikke overraskende – glæde at spore.

“Vi har over de sidste par år lagt rigtig meget arbejde og sjæl i Figment 2 i forsøget på at gøre spillet endnu bedre og endnu mere personligt end det første Figment. Så det betyder rigtig meget for os, at vores indsats får den slags opmærksomhed og bliver anerkendt af IndieCade. Det er et kæmpe skulderklap til vores lille hold og samtidig en motivation til at give den sidste indsats for at få spillet helt i mål og ud til resten af verden,” fortæller Niels Højgaard Sørensen, Instruktør & Lyddesigner hos Bedtime Digital Games

“DADIU handler om samarbejde på tværs af faggrænser, og vi er virkelig stolte af Cai Cai Balão for at have skubbet dette endnu længere og have hentet dokumentarisk materiale ind i spilverdenen. Stort tillykke til holdet bag – hæderen er velfortjent.” siger Simon Jon Andreasen, Akademileder, DADIU

Danmark er kommet på verdenskortet

Indicade er kendt som spilbranchens svar på Sundance Film Festival, og i år er de danske spilproducenter i skarp konkurrence med med knap 50 andre spil fra hele verden.

De tre nomineringer kommer i kølvandet på en periode, hvor den danske spilbranche har vundet global anderkendelse og høstet flere priser. Og det er er tegn på, at den danske tilgang til computerspil er i høj kurs.

“Tidligere har branchen herhjemme været mere båret frem af enkelte fyrtårne som IO Interactive eller Playdead, men det vi ser nu er, at feltet af danske spiludviklere, som formår at markere sig internationalt, både på kommercielle og kunstneriske vilkår, bliver bredere og bredere,” forklarer spilkonsulent fra erhvervsklyngen Vision Denmark, Jesper Krogh Kristiansen.

Med de tre nomineringer er chancerne gode for at tangere eller overgå det hidtil bedste danske resultat, hvor “Tick Tock: A Tale for Two” løb med prisen for “Cooperative Design Award” til Indiecade i 2019.

“Det er vildt overvældende og vidunderligt at et lille spil som Stilstand får international anerkendelse – jeg er helt på røven over det! Som et lille håndtegnet følelses-indiespil kan man hurtigt drukne i et stort spilhav, men nomineringer som disse gør, at man synliggøres og når bredere ud. Det er en helt fantastisk mulighed,” siger Ida Hartmann, Instruktør, Niila Games.