You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske engelinvestorer investerer i stigende grad i diversitet

Michael Hansen, direktør for DanBAN.
En ny medlemsundersøgelse blandt Danske Business Angels (DanBAN) i alt 300 medlemmer viser, at investeringerne i kvindelige stiftere er i fremgang.

Selvom det står sløjt til med investeringer i kvindelige iværksættere over en bred kam, er der stadig enkelte lyspunkter.

Et af dem ligger i foreningen Danske Business Angels (DanBAN) seneste, årlige medlemsundersøgelse. For mens gennemsnittet i Danmark ligger på omkring 0,1 procent investeringer i rene kvindeteams (ifølge Dansk Erhvervs seneste rapport), er det blandt DanBANs medlemmer næsten 6 procent (5,9) – altså en klar stigning fra 2020 og 2021, hvor niveauet lå på 3,8 procent.

”DanBAN repræsenterer en kæmpe investeringsmuskel i udviklingen af dansk erhvervsliv og af det danske samfund generelt. Jeg glæder mig derfor over, at vores medlemmer i høj grad investerer både i rene kvinde-teams og i blandede teams,” siger Michael Hansen, direktør for DanBAN og fortsætter:

”Skal vi ændre noget på sigt – og det skal vi – så er early stage-investeringer et godt sted at starte, fordi det forhåbentlig fører til ændringer længere henne i ”fødekæden” – fx hos venture fonde – fordi udvalget af succesrige virksomheder med blandede founder teams så er væsentligt større.”

Flere kvindelige medlemmer

En af grundene til stigningen kan være, at DanBAN generelt har fået flere kvindelige medlemmer.

”Vores medlemmer har det store fokus på at investere i kvindelige/blandede teams, primært fordi der heldigvis er mange flere muligheder i dag – dagsordenen er med os – og fordi chancen for at foretage gode investeringer er øget. Performance er god, og tilliden er høj. Investorerne gør det ikke for deres blå øjnes skyld – de vil have et godt afkast. Endelig har det sandsynligvis også haft betydning, at antallet af kvindelige Business Angels hos DanBAN er steget med godt 20% det seneste år, fra en andel på 10,1 % til 11,9%”, siger Michael Hansen.

Undersøgelsen viser, at DanBANs medlemmer har øget deres investeringer med knap 50 mio. DKK fra sidste år (fra 404 mio. DKK). Det svarer til investeringer på mere end 1,2 mio. DKK om dagen.

Investeringerne er kommet i alt 375 virksomheder til gode i 2022.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY