You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske esportsvirksomheder skaber eksport og arbejdspladser

@Redaktionen

Esport er på få år blevet en global milliardindustri i hastig vækst. Overgangen fra en niche på netcafeer til en global underholdningsindustri med udsolgte stadions, har transformeret esporten for altid. Esport vokser massivt både i form af foreninger og virksomheder, men esporten er også en branche, der skaber vækst langt ud over sit eget domæne.


Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Dansk Erhverv.


Af Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik, Dansk Erhverv

Danmark er for alvor slået igennem på den internationale esportsscene, hvor danske spillere er med i toppen af nogle af de største spil, her i blandt Counter Strike, League of Legends og Fifa. Den danske virksomhed BLAST afholder hvert år en af verdens største Counter Strike turneringer, hvor 500.000 fans ser med fra hele verden, og de danske hold Astralis og Copenhagen Flames ligger med i toppen på verdensranglisten i Counter Strike.

Den hastige vækst af esport på globalt plan, har også medført en vækst af nye forretningsmodeller der relaterer til esport. Det er med til at skabe både eksport og arbejdspladser for Danmark, men esporten er også en branche, der skaber vækst langt ud over sit eget domæne.

Gaming kan for eksempel bruges som et rekrutteringsværktøj til at finde gode IT-talenter. Da der er et stort overlap mellem personer, der har specialiserede IT-kompetencer og som interesserer sig for esport.

Copenhagen Capacity og BLAST har blandt andet samarbejdet om at tiltrække internationale IT-talenter til danske virksomheder, og både forsvaret og mange store virksomheder har også fået øjnene op for potentialet i, at tiltrække medarbejdere med esportskompetencer til afdelinger for cyber defence, da mange af de egenskaber, som gamere får ved at indgå i et hold, er gode at have i en afdeling for IT-sikkerhed. Det er blandt andet vigtigt, at man kan tænke hurtigt, og at man kan arbejde som et team imod en fælles fjende, som sidder på den anden side af skærmen.

Med de mange nye muligheder og forretningsmodeller indenfor esport, er det vigtigt, at vi skaber samling for branchen. Derfor har Dansk Erhverv samlet branchen for esportsvirksomheder i et nyt erhvervsnetværk, som består af cirka 15 virksomheder, der har esport som en del af deres kerneforretning. I netværket er foreningen Esport Danmark desuden med som bindeled til de danske esportsforeninger.

For én ting er klart – et stærkt foreningsliv for esport og en velfungerende branche af kommercielle esportsvirksomheder er hinandens forudsætninger – lige som vi kender det fra andre sportsgrene så som fodbold.

UGENS STARTUP: