PL & Partners, Facebook marketing, bureau

Danske Facebook-eksperter oplever vild vækst: Vi har fundet vores niche

@simone

Startuppet PL & Partners blev sidste år blåstemplet af Facebook, og siden er det kun gået fremad for det unge Facebook marketing bureau. Ved at finde og dyrke deres niche har de opnået en forøgelse af omsætningen på 360 procent på ét år og en fordobling af medarbejderstaben.

“Tiden er fløjet af sted, siden vi startede i januar 2015. Vi brugte et halvt år på at komme ud af garagen, og da vi gik ind i 2016 var vi blot tre mand. Året gik med at finde ud af, præcist hvad vi kunne, hvad vi ville og med hvem Kan det virkelig passe, det var tilbage i august, vi sidst talte sammen? Det føles som i går,” siger Mads Paaskesen, da han tager telefonen.

Men det kan passe. Tilbage i august 2016 havde Mads Paaskesen og medstifteren af Facebook marketing bureauet, PL & Partners, Kristian Larsen, netop fået vind i sejlene med et opslag fra Facebook på det sociale medies officielle marketingside ”Facebook for Business” med over ti millioner følgere fra hele Europa.

Budgetterer med trecifret vækst i 2017

Vinden tog til og siden sidst har PL & Partners som den eneste danske virksomhed nogensinde – og med Mads Paaskesen som den yngste eksterne taler nogensinde – været på et par ture til Facebooks hovedkvarter i Dublin for at tale om deres erfaringer. De er vokset fra fire til ti mand, omsætningen er øget med 360 procent fra 2015 til 2016, og de budgetterer med en vækst på over 300 procent igen i år.

“Vi skal være det dygtigste, største og mest anerkendte Facebookbureau i Danmark og Norden, og om fem år skal vi op på mellem 80 og 100 medarbejdere. Alt vi gør i dag, peger i retningen af dette. Vi er blevet mere nichede, end vi var for et år siden, fordi vi har lært, hvad vi er dygtige til,” siger han.

Mads og Kristian på besøg hos Facebooks hovedkvarter i Dublin i oktober

“Nichen gør det muligt at skalere”

Og netop det at finde sin egen niche i en branche, hvor det ikke skorter på dygtige konkurrenter, mener Mads Paaskesen har været af afgørende betydning.

“Hvis vi ikke havde fundet en niche, havde vi godt over fem år kunne bygge en fornuftig forretning op, der kunne levere en millionomsætning og have en 10-12 medarbejdere. Men udviklingen ville stagnere der. Vi ville blive endnu et af de bureauer, som der er mange af. De er uden tvivl dygtige, men det var ikke vores ambition,” siger Mads Paaskesen og fortsætter:

“Vi har hele tiden haft kig på det marked og tænkt, at vi skulle være 5-10 gange så store, vi vil vokse ud af Danmark. Vi vendte hele tiden tilbage til, at favner man bredt, er der for mange spillere, for stor konkurrence og for lidt tid til at dygtiggøre sig rigtigt. Nichen gør det muligt for os at lave den her skalering.”

Ambitionen har altid været større end dem selv

Alene i løbet af i år håber han og Kristian Larsen på at kunne vokse til 16 mand, et antal som skal fordobles i 2018. Det er en heftig rejse forude, for de unge stiftere, der kun var i starten af 20erne, da de stiftede virksomheden.

“For Kristians og mit vedkommende har det altid været en ambition siden 3.g at bygge noget stort. Det skal kunne vokse sig større og vildere end os, og det vi gør i dag, skal vi kunne se har en værdi i fremtiden, som vi kan bygge videre på,” fortæller Mads Paaskesen og henviser til, at han og Kristian Larsen startede en onlinebutik i 3.g som solgte herreure.

På under et år nåede en omsætning på 1,5 millioner kroner – og nøglen til succesen lå i deres flair for markedsføring gennem Facebook.

Byttede herreure ud med Facebookflair

De pakkede urene væk og satsede alt på derfra at blive de bedste i Danmark til at bruge Facebook til mere end bare likes, delinger og kommentarer. Deres tilgang til det sociale medie er båret af devicen “creating real business results.” Deres løsning kan man groft sat tage med sig i banken og betale lønninger med, som Mads Paaskesen siger.

“Det har været sindsygt hårdt og udfordrende, men vi har hele tiden vidst, hvad vi gik efter. Der har altid været en mening med det hårde arbejde og de lange dage fra 8 til 22, for vi kunne se, der skete en udvikling,” fortæller han.

Noget af det sværeste ved at nå resultaterne, de nu kan fremvise, har været at de samtidig har måtte gå på kompromis. Ikke på kvaliteten af servicen de leverer til kunderne, men på deres egne roller i bureauet.

“Det har hele tiden været vores projekt. Derfor har vi også været meget inde over alle kunder i 2016, fordi vi var virksomheden, vi havde al den viden og de kompetencer, som skulle gives videre. Vi har derfor været meget operationelle og har ikke kunne have det der helikopteroverblik over, hvad der sker i virksomheden med dokumentation af processer, optimering, værktøjer og om det er de rette strategier for udvikling. Men der hvor vi er nået til nu, begynder det at gå stærkt,” fortæller Mads Paaskesen.

Medarbejdere er nøgleordet for fremtidig vækst

De to stiftere har nemlig fået ansat nogle dygtige medarbejdere, som gør det muligt for dem at hoppe op i helikopteren og sætte turbo på udviklingen. De har fået flere store kunder ind, blandt andre Nustay, Højmark og Euroinvestor og fremadrettet kommer medarbejderne til at være en endnu større nøgle til fremtidig succes:

Det bliver nærmest en fuldtidbeskæftigelse for mig fremadrettet at finde ud af, hvordan vi kan tiltrække de dygtigste mennesker i landet. Det bliver alfa omega, at vi skaber en god arbejdsplads, hvor alle medarbejdere trives, udvikles, udfordres, høres og får ansvar. Vi rykker snart kontoret til København, og det gør vi blandt andet for at være tæt på medarbejderne,” siger Mads Paaskesen.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY