You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske healthtech-startups hyldes af svensk Avicii-fond

Fra Danmark kan stifterne bag Boblberg, Healper, My Mental Wellbeing og Minplan glæde sig over finansiering og omfattende forretningsudviklingsstøtte fra Sverige.

Flere danske healthtech-startups er blevet en del af en ny svensk startupinkubator, som bl.a har hyldestorganisationen for den afdøde DJ Avicii, Tim Bergling Foundation, i ryggen.

Flere danske healthtech-startups er blevet en del af en ny svensk startupinkubator, som bl.a har hyldestorganisationen for den afdøde DJ Avicii, Tim Bergling Foundation, i ryggen.

Selvom forholdet ofte er konkurrencepræget, er der også plads til indbyrdes ros og anerkendelse mellem Danmark og Sverige.

Sådan var det i hvert fald, da svenske Next in Mind for få dage siden afslørede det næste kuld sociale virksomheder, der var blevet optaget i startupinkubatoren.

Her var de danske healthtech-startups Boblberg, Healper, My Mental Wellbeing og Minplan udvalgt sammen med en række andre skandikanviske virksomheder og inviteret på et tredags-kickoff ophold i Stockholm.

Programmet retter sig mod sociale iværksættere i den tidlige vækstfase med høje ambitioner om at skalere deres løsning og gøre en forskelle for unge voksne.

Det er blandt andet Reach for Change, The Inner Foundation og Tim Bergling Foundation, der alle er gået sammen for at sætte skub i udviklingen og accelerationen af sociale startups. Sidstnævnte organisation er stiftet af den nu afdøde svenske DJ Avicii’s (Tim Bergling) far, Klas Bergling.

”Jeg ser investering i sociale iværksættere som moderne og logisk, fordi vi tilbyder dem muligheder for at opskalere deres aktiviteter, hvor de allerede tænker proaktivt uden historiske byrder eller er organisationer, der har brug for grundlæggende ændringer. Vi vil følge disse iværksættere med stor interesse og et langsigtet perspektiv,” siger Avicii’s far Klas Bergling, medstifter af Tim Bergling Foundation.

En stor anerkendelse

Med optagelsen i inkubatoren modtager hver virksomhed en indledende investering på 300.000 SEK og samt en dybdegående forretningsudviklingsstøtte.

Fra Danmark kan Boblberg, Healper, My Mental Wellbeing og Minplan derfor blandt andet glæde sig over finansiering og omfattende forretningsudviklingsstøtte.

”Det er en enorm lettelse for os at få denne anerkendelse og støtte fra Sverige. Hver måned sender det offentlige ca. 1000 mennesker i alvorlig krise ind på vores løsning. Men det kniber virkelig med at finde de rette betalere til vores service. Og mens vi venter på ”Apps på recept” og andre gode initiativer, oplever vi blandt andet, at Region Syddanmarks Center for Digital Psykiatri har bygget sig op til at være Danmarks største mental health virksomhed. Det er derfor rart, at vi med store svenske organisationer i ryggen kan forsøge at vinde markedet tilbage,” fortæller Jette Larsen, stifter og CEO i Minplan.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY