Det er gået hurtigt hos den danske SaaS-virksomhed Opbeat. Virksomheden blev stiftet i en kælder i 2012 i København, og i sidste uge blev Opbeat opkøbt af amerikanske Elastic.
Ved en kundeevent i London offentliggjorde den amerikanske it-virksomhed Elastic i sidste uge, at de havde været på shoppetur. Elastic har nemlig opkøbt den danske SaaS-virksomhed Opbeat for et større millionbeløb.
Opbeat startede i en københavnsk kælder i 2012. De har udvilket en software, der gør det nemmere for programmører at finde og rette fejl. Elastic er nok mest kendt for det open source søgeværktøj Elasticsearch, som fokuserer på analyse af data.
En spændende vej forude
Alle Opbeats 15 ansatte er allerede blevet en del af Elastic teamet, men forbliver i Danmark. Og selvom stifterne finder salget vemodigt, gør kapitalen det også muligt for dem at sætte ekstra fart på udviklingen.
Til TechCrunch fortæller medstifter og nu tidligere CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More, Rasmus Makwarth, at de nu kan tilbyde kunder indsigt i hele applikationen, og udvide virksomhedens vision med adgangen til Elastics platform, og i en blogpost mellem de to virksomheden beskriver han, at det var et naturligt match.
“Vi har selv været glade brugeere af Elastic Stack til at monitorere vores infrastruktur og logs, og vi er spændte på at blive en del af teamet, der skal udvide Elastic Stack,” skriver Rasmus Makwarth og afslutter:
“Vi er ovenud begejstrede for at arbejde med sådan et godt team, og at være en del af Elastic vil hjælpe os med at accelerere os på vej mod at bygge det bedste APM-produkt. Vejen foran os ser spændende ud!”
Det startede med en frustration
Opkøbet af Opbeat er af strategiske årsager, siger CEO i Elastic, Shay Bannon ifølge TechCrunch. Med Opbeat i folden får amerikaneren et forspring i konkurrencen, da de foruden at søge og analyse på logdata kan give indsigt i, hvor dataen bliver genereret, og hvorfor det eksempelvis fungerer dårligt.
Det var også dét, der i sin tid inspirerede Rasmus Makwarth og Ron Cohen til at starte Opbeat; frustrationen ved at møde de samme problemer igen og igen og spildtiden ved at forsøge at få værktøjer til at arbejde sammen.
I 2012 blev frustrationen til Opbeat, ét sted hvor alle data bliver samlet og visualiseret. Allerede fra start så iværksætter Thomas Madsen Mygdal, stifter af TwentyThree, et potentiale i virksomeheden og investerede i dem. Ikke længe efter fik Opbeat en serie A investering på 15 millioner kroner fra primært Balderton.