You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske Radiobotics indtager USA: Nyt AI-samarbejde skal diagnosticere knoglebrud

@Erik

Sundhedsteknologistartupet Radiobotics fortsætter sin imponerende vækst inden for kunstig intelligens på røntgenområdet. Gennem et nyt samarbejde omkring kunstig intelligens og radiologi med sundhedsgiganten vRad gør den danske virksomhed nu klar til for alvor at træde ind på det amerikanske marked.

Sundhedsteknologistartupet Radiobotics fortsætter sin imponerende vækst inden for kunstig intelligens på røntgenområdet. Gennem et nyt samarbejde omkring kunstig intelligens og radiologi med sundhedsgiganten vRad gør den danske virksomhed nu klar til for alvor at træde ind på det amerikanske marked.

I september opnåede virksomheden godkendelse af sit produkt RBknee fra den amerikanske Food and Drug Administration (FDA).

Og nu indgår Radiobotics i et udvidet partnerskab med Virtual Radiologic (vRad) – USA’s førende teleradiologi-virksomhed.

“Frakturer kan føre til arbejdsfravær, nedsat produktivitet og handicap samt høje sundhedsudgifter, og for Radiobotics er det vigtigt at løse dette alvorlige problem. Derfor er vi meget stolte af annoncere dette udvidede partnerskab med vRad, som er en eksklusiv udviklingspartner på at skabe en bred brud- og traumeprodukt portefølje. Det bygger på Radiobotics ambition om at udvikle klinisk validerede algoritmer til røntgendiagnostik, der dækker 70 procent af skelettet,” siger Stine Mølgaard Sørensen, medstifter og direkte for Radiobotics Inc.

Radiobotics udvikler kunstig intelligens-modeller, der kan understøtte nøjagtig diagnose af frakturer på tværs af skelettet. Denne nye fase repræsenterer en vigtig milepæl i partnerskabet, hvilket forbedrer Radiobotics evner til hurtigt at udvikle og validere høj kvalitets algoritmer indenfor muskuloskeletal radiologi.

Et dyrt folkesundhedsproblem

Dermed kan Radiobotics sætte turbo på udviklingen af endnu flere AI-produkter, der kan effektivisere og understøtte fortolkningen af røntgenbilleder – et område med et stigende antal patienter og et faldende antal radiologer. vRad råder samtidig over store mængder data bland andet takket være et netværk af 500 radiologiske eksperter, hvilket gør dem til en oplagt partner for den danske virksomhed.

Gennem det nye samarbejde skal den danske virksomhed skal udvikle en komplet suite af softwarealgoritmer til at forbedre hastigheden og nøjagtighed af røntgenundersøgelser af knoglebrud, som mange steder i verden er et dyrt folkesundhedsproblem. Alene i USA diagnosticeres 3,5 millioner brud årligt.

“Kombination af vRads omfattende erfaring med at bruge AI til praktiske applikationer
i radiologi med Radiobotics ekspertise inden for softwareudvikling fokuseret på
muskuloskeletal radiologi, vil give os mulighed for at implementere disse vigtige værktøjer
hurtigere til gavn for vores kunder og patienter,” siger Imad Nijim, CIO (Chief Information Officer) i vRad

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY