Dansk Supermarked

Danske webbutikker i samlet front mod Amazon

@Redaktionen

Webbutikken Wupti skal omdannes til en samlet markedsplads under Dansk Supermarked. Her frygter man nemlig, at Amazon vil kapre størstedelen af markedet.

De har netop annonceret, at de opprioriterer i Norden. Amazon. Den amerikanske gigant, som sidder på 30 procent af al e-handel i Tyskland, ligeså meget i Frankring og 25 procent i Storbritannien. Truslen for at miste store markedsandele er nu så overhængende, at Dansk Supermarked vil gå i samlet front med danske webbutikker mod Amazon. Det skriver Børsen onsdag.

Læs også: Amazon satser på vores svenske naboer: Stort datacenter klar i 2018

Webbutikken Wupti, som med 10.000 varenumre i sortimentet er en af Danmarks største, blev i 2015 solgt til Dansk Supermarked, og den skal nu omdannes til en samlet markedsplads, hvor danske webbutikker kan sælge deres varer fra.

“Vi går all in med det her initiativ. Hvis vi fremover vil være en signifikant spiller, så er det her centralt. Hvis vi ikke vil gentage situationen fra Tyskland og Frankrig, så bliver vi nødt til at udfordre os selv,” siger Kenneth Nielsen, koncerndirektør for e-handel i Dansk Supermarked.

Succes kræver at konkurrenter bliver medspillere

Amazon er nemlig allerede i dag den næstmest brugte webbutik i Danmark, men det danske marked er fragmenteret, og manglen på en stor, dansk spiller som modsvar til amerikaneren glimrer ved sit fravær.

Nu skal den danske platform blot have tiltrukket, hvad der normalt ville være konkurrenter, til at blive en del af webbutikken. Og ifølge konsulent for detailhandel, Bruno Christensen, er der gode muligheder for succes, hvis der bliver satset stort fra starten, siger han til Børsen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY