Danskerne har fået øjnene op for iværksætteri

@jakob

8​ ​ud​ ​af​ ​10​ ​danskere​ ​mener,​ ​at​ ​iværksættere​ ​bidrager​ ​positivt​ ​til​ ​samfundsøkonomien.​ Nu er det tid til handling fra politikernes side, mener direktør i TechBBQ.

TechBBQ hylder i år det danske startup-miljø over to dage. Initiativet har fået vokseværk og mere end 2.200 personer er nu tilmeldt konferencen, hvor hele iværksætter-branchen
er repræsenteret. Alt fra foundere, programmører, universiteter, studerende, investorer, politkere, advokater, ansatte i den finansielle sektor og medier.

Netop medierne har især fået øjnene op for miljøet og for TechBBQ. I år deltagere mere end 50 medier ved årets konference.

Læs også: TechBBQ offentliggør det største program nogensinde, med et twist

Den stigende interesse blandt medierne kan være medvirkende til, at den danske befolkning har fået øjnene op for iværksætteri og at folk har en overvejende positiv opfattelse af iværksætterne.

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af TechBBQ, viser at hele 82 procent af befolkningen er i overvejende grad positivt stemte over for entreprenører, som gode bidragsydere til det danske arbejdsmarked og anser derfor gruppen som vigtige jobskabere.

Ikke​ ​nogen​ ​overraskelse

At antallet af CVR-registreringer var i foråret det laveste sammenlignet med det første kvartal i de foregående tre år. Det har startup-miljøet dog ikke mærket noget til og især TechBBQ har mærket den stigende interesse omkring tech-iværksætteri. Det fortæller direktør Avnit Singh.

“Der er masser lyst og gåpåmod i det danske tech-iværksættermiljø, hvorfor det på ingen måder kommer som nogen overraskelse, at iværksætternes vedholdende energi og skabertrang er smittet af på den danske befolkning. Vi har haft en enorm deltagerforøgelse siden vores TechBBQ-konference startede tilbage i 2012. Det understreger i min optik, at Danmark i forvejen rummer, men også har potentiale til et endnu stærkere og bredere skabermiljø med forretningsforståelse,” siger han.

I år har 500 flere relevante personer end sidste års TechBBQ meldt deres ankomst. Dengang blev konferencen afholdt i Operaen på Holmen.

Mangler politisk handling

På trods af danskernes positive indstilling til iværksætteri, mener 3 ud af 10, at mulighederne for at lykkes som virksomhed er trænge.

Avnit Singh mener, at de politiske vinde blæser i den rigtige retning, men at handlingen fortsat lader vente på sig.

“Den danske iværksætter-scene kan utvivlsomt bidrage med endnu flere arbejdspladser samt skabe flere og nye innovative produkter, der yderligere kan forankre Danmark internationalt og styrke vores økonomi. Men det kræver mere politisk handling. At vores politikere i øjeblikket sætter fokus på området med deres nyligt nedsatte Iværksætterpanel er et rigtig godt signal. Dog efterlyser vi fortsat bedre rammebetingelser for de mange mennesker, der bestræber sig på at skabe forretning ud fra deres gode ideer.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY