Der er gået sport i at spille på esport. Nyt data-partnerskab mellem to danske startups skal få flere brugere til at skabe deres egne, virtuelle hold.

Managerspil indenfor fx fodbold og cykling har i årevis været en populær genre, og nu er den også for alvor ved at slå igennem indenfor esport.

Danske ‘eManager’ rider på en vækstbølge, hvor den stigende popularitet i esporten CS:GO også har gjort det populært for brugere at sammensætte deres egne dream-teams af de bedste spillere. Virksomheden blev lanceret i december 2018, men har allerede i dag flere end 8.000 brugere fordelt over det meste af verden.

Læs også: MVP på 8 timer: ”Når en bruger skriver og er sur, så er han jo faktisk glad”

For at gøre virksomheden klar til endnu mere vækst, har eManager nu indgået et partnerskab med en anden dansk virksomhed, Gamescorekeeper, der fremover skal levere data om CS:GO til eManager. På den måde får brugere af eManager automatisk opdateret, hvordan deres hold klarer sig ud fra hændelser i spillet som kills, headshots og vundne kampe.

“Folk over hele verden nøjes ikke med at sidde og se esport på passiv vis. De snakker om det, og med et dream-team kan man konkurrere med sine venner om det. Så vores mål er opbygge et stort univers, der indfanger de sociale elementer af esport. Og der er pålidelige data selvfølgelig helt afgørende som fundament at bygge det univers på,” fortæller Rasmus Madsen, der er CEO og grundlægger af eManager.

Rasmus Madsen og Mikkel Damm – de to stiftere bag startuppet eManager.

Præcis data er afgørende for industrien

GameScorekeeper indsamler data fra esports-kampe, og har siden lanceringen i 2016 registreret mere end 2,5 mio. kills i CS:GO. Og i følge Felix, CEO og stifter af Gamescorekeeper, er dén data vigtig for hele esportsindustrien, hvis vækstkurven skal fastholdes.

“Esport bliver ved med at vokse i popularitet, men paradoksalt nok er der mange i industrien, der har baseret deres forretning på en analog rapportering af data, selvom sporten jo er digital. Så når virksomheder som eManager også begynder at basere deres forretning på præcise data, er det med til at løfte hele industrien til en ny standard, hvor gennemsigtighed og troværdighed er afgørende for den videre vækst,” fortæller han.

Læs også: eSport-startup får millioninvestering til at levere spil-statistik

Hos eManager regner man da også med, at det nye partnerskab kan være med til at sætte yderligere fart på brugertilvæksten.

“I forhold til antal af brugere giver partnerskabet os en mulighed for at vokse endnu hurtigere end hidtil. Lige nu er vores mål at nå 25.000 brugere inden 2021, og partnerskabet gør det muligt udelukkende at fokusere på det uden at skulle bekymre os om data-delen,” siger Rasmus Madsen.