You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

”De 6 Hatte” genopstår som podcast hos Podimo

@sebastian

Når den nye, danske podcasttjeneste Podimo slår dørene op i næste måned, genopstår iværksætterprogrammet ”De 6 Hatte” med Anders Kanberg som en del af det eksklusive indhold på tjenesten.

Når den nye, danske podcasttjeneste Podimo slår dørene op i næste måned, genopstår iværksætterprogrammet ”De 6 Hatte” med Anders Kanberg som en del af det eksklusive indhold på tjenesten.

Med 37 millioner kroner i ryggen er startuppet Podimo, som har serieiværksætter Morten Strunge ved roret, fra september klar til at åbne op for et nyt podcast-univers. Og missionen er klar: Det allestedsnærværende lydformat skal blive en god abonnementsforretning.

Læs også: Podcaststartuppet Podimo rejser 37 mio. kroner

Det, der skal lokke pungen op af lommerne på brugerne, er adgangen til unikke programmer, som kun kan høres på platformen. Og nu afslører startuppets CEO, at startupprogrammet ”De 6 Hatte” med værten Anders Kanberg, som indtil 2017 blev sendt på Radio24syv, genopstår på platformen.

”Nu var jeg jo selv så heldig at sidde i panelet i sin tid, så jeg kender programmet og Anders rigtig godt. Og da vi jo er i gang med at skabe et nyt medie med nye podcasts, som vi selv producerer, var det naturligt at række ud til Anders og spørge, om ikke vi skulle gentage succesen. Iværksætteri ligger jo tæt på mit hjerte, så det kunne man ikke rigtig lade være med,” siger Morten Strunge.

Hattene fortsætter – men med ny agenda

Fra 2011 til 2017 producerede Anders Kanberg afsnit i hundredevis af ”De 6 Hatte”, men efter to års pause mener han nu, at tiden er inde til igen at slå et slag for iværksætterkulturen i Danmark.

”Da vi startede programmet i sin tid, var iværksættere lidt nogle man så ned på – nogle der ikke kunne få et rigtigt arbejde. Men der er sket alverden på de otte år. Alle de mennesker der var med i programmet den gang er nu blevet kendisser, og det er selvfølgelig super fedt. Men når det kommer på mode, tiltrækker det også nogle mennesker, der lidt har misforstået, hvad iværksætteri er,” siger Anders Kanberg.

Ligesom en sejr i X-Factor ikke er det samme som en stor musikkarriere, mener han der er kommet for meget fokus på fantaster, som kalder sig for superiværksættere fordi de har et flot pitchdeck eller har været med i Løvens Hule. Derfor vil der i det nye program også være mere fokus på forretningsudvikling end på selve ideen og fantasterne bag.

”Iværksætteri handler om at bygge en forretning – finde nogle der vil betale for produkt og ydelse. Og retorikken omkring iværksætteri er kommet ind i en boble af, at den eneste rigtige form for iværksætteri er dem, der skal bruge kapital for at realisere sig selv, arbejde 80 timer om ugen osv. Jeg vil gerne tilbage til fundamentet for, hvad iværksætteri er,” siger han.

Han slår fast, at det ikke skal ses som et opgør, men et forsøg på at åbne begrebet ”iværksætteri” op og samtidig fokus på, at det er mere vigtigt at snakke med potentielle kunder end med investorer. Men samtidig lover han, at hattene stadig vil være at finde i den nye version af programmet.

”Vi kommer til at lege med hatte igen, og det gør vi fordi, det virker til at skifte tonen. Det bliver ikke i en bestemt rækkefølge, men de kommer med, når der er behov for det,” siger han.

Forventer 10.000 pre-signups

”De 6 Hatte” får på den nye podcastplatform følgeskab af eksklusive programmer med blandt andet Casper Christensen, Hella Joof og Third Ear. Hvor mange unikke programmer, der samlet vil være, når tjeneste åbner i september, vil Morten Strunge endnu ikke løfte sløret for.

Læs også: Kan podcast blive business? Det satser det nye startup Podimo på

”Vi er ret ambitiøse, så det bliver en slikbutik med meget godt på alle hylderne. Og der kommer flere eksklusive titler på op til lanceringen,” lover han.

Målet lyder stadig på 100.000 betalende abonnenter til tjenesten, og Morten Strunge forventer allerede at have de første 10.000 brugere skrevet op til at prøve tjenesten, når den lanceres.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY