De gode ideer bliver klar til markedet i The Kitchen

@Redaktionen
Iværksættermiljøet The Kitchen er i løbet af få år blevet det centrale knudepunkt mellem Aarhus Universitet og startup-økosystemet i Aarhus.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med The Kitchen.


The Kitchen nåede lige at slå dørene op til sit nye iværksættermiljø ved Aarhus Universitet, inden den første corona-nedlukning ramte landet. Men på trods af den svære start er inkubatoren blevet så populær, at der i dag er tilknyttet 170 startups drevet af studerende og forskere på Aarhus Universitet.

”Det er blevet klart for de studerende, at de har adgang til gode rammer for at få hjælp, hvis de har iværksætterdrømme. Det samme gælder de ansatte – og her viser The Kitchen også en klar vej til at realisere sin forskning som en konkret løsning på markedet – så forskningen kommer ud og hjælper patienter eller klimadagsordenen,” forklarer Jeppe Dørup Olesen, som er chef for The Kitchen og tidligere innovationsattache i Silicon Valley.

Målet med at gøre det gamle køkken til iværksættermiljø er at bygge bro mellem universitetet og erhvervslivet. Ikke bare ved at hjælpe nye startups med rådgivning og forretningsudvikling – men også gennem undervisning og workshops i entreprenørskab på universitetet.

Jeppe Dørup Olesen.

De helt nye ideer

Det er først og fremmest studerende og ansatte ved Aarhus Universitet, som kan få hjælp til at gøre deres gode idé til virksomhed i The Kitchen. Men samtidig har de nye omgivelser også åbnet universitetsmiljøet mod det øvrige startup-økosystem i byen: Alle kan komme ind og bruge huset eller deltage i workshops.

”Hele tanken var at bygge et miljø, der kan understøtte meget tidlige startups – folk som typisk kun har en idé – så vi kan hjælpe flere med at få viden og teknologi ud i verden,” siger Jeppe Dørup Olesen.

Når de nye ideer bliver så modne, at de får kunder eller investorer ombord, flytter de ud af køkkenet og over i et andet kontorfællesskab. En udskiftning, der er behov for med de mange ideer, der bliver genereret på universitetet: Hver måned byder The Kitchen mindst 10 nye virksomheder velkommen, som søger hjælp til at forberede den næste nye idé.

En fejl er ikke en fiasko

Selvom virksomhederne i The Kitchen er på et meget tidligt stadie, har de tilsammen rejst cirka 40 mio. kroner det seneste år. Samtidig viser samarbejder med blandt andet Grundfos og Kamstrup, at der også i det etablerede erhvervsliv er stor interesse for det nye startup-økosystem.

Det betyder dog ikke, at de startups, der ikke bliver en kommerciel succes, er en fiasko:

”Vi giver en unik mulighed for at få byggeklodserne til iværksætteri – men det behøver ikke at føre til en iværksætterkarriere. Der kommer til at være en masse virksomheder fra The Kitchen, som aldrig letter fra jorden, og det er også okay. Hele ideen er, at alle skal kunne komme og få erfaring med iværksætteri, og vi hjælper dem alle sammen så godt, som vi kan,” siger Jeppe Dørup Olesen.

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Grow Aarhus"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY