You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

“De virksomheder, som laver virkelig fede spil, er alle sammen fra København?”

@Redaktionen

Jobbet som spildesigner førte ved en tilfældighed Julian Gosiengfiao til København. Men de professionelle muligheder, samt livskvaliteten i landet, kan måske få ham til at blive hængende.

Jobbet som spildesigner førte ved en tilfældighed Julian Gosiengfiao til København. Men de professionelle muligheder, samt livskvaliteten i landet, kan måske få ham til at blive hængende.

Artiklen er sponseret af Copenhagen Capacity – en af de partnere, som har gjort “Games as a Business 2021” muligt.

I øjeblikket arbejder Julian Gosiengfiao som senior spildesigner på et kommende og stadig superhemmeligt spil fra SYBO i København. Men inden han blev ansat i virksomheden tilbage i december, havde Hong Kong-borgeren ingen planer om at komme til Danmark.

“Min ægtefælle og jeg ledte efter noget forandring, men København og SYBO var ikke rigtig på radaren. SYBO rakte dog ud til mig, og jeg havde et par ekskollegaer, der arbejdede hos virksomheden, og deres indtryk af SYBO var meget positivt. Studiet betragtes som meget kunstnerisk, og det er rart at se et firma, hvor kreativitet spiller en afgørende rolle i, hvorfor deres spil er så succesfulde. Så jeg så det som et sted, hvor jeg kunne komme og få mere erfaring samt arbejde med mennesker, som jeg virkelig respekterer,” siger Julian Gosiengfiao.

Julian Gosiengfiao, lead game developer af Sybo.

Før han skiftede sit job i Barcelona ud med det nye i København, havde Julian Gosiengfiao aldrig været i Danmark. Men i dag, efter nogle måneder, er han svært begejstret for den danske hovedstad — både fordi han ikke er den store tilhænger af varme, men også på grund af alle de talentfulde mennesker, han har mødt i spilbranchen her i landet.

“Der er et virkelig fedt, lokalt community omkring spil. SYBO, Playdead, IO Interactive — alle de her virksomheder er eksperter inden for deres felt, og laver spil som bliver spillet verden over. Som en der kommer ude fra, havde jeg aldrig lavet koblingen: De virksomheder, som laver virkelig fede spil, er alle sammen fra København? Jeg føler mig heldig, at jeg kan hænge ud med de her mennesker, mens jeg laver spil,” siger Julian Gosiengfiao.

Copenhagen Capacity: Vi har brug for udenlandsk talent

Julian Gosiengfiao er langt fra den eneste udlændinge i den danske spilbranche. Branchen er meget internationalt orienteret, og de store virksomheder har en høj andel af udlændinge ansat.

“Der er behov for udenlandske talenter – både fordi talentmassen lokalt ikke er stor nok, men simpelthen også for at tiltrække de allerdygtigste fra hele verden. Det er nødvendigt, hvis man vil konkurrere i den benhårde spilbranche,” siger Merete Sandager, Senior Talent Attraction Manager i Copenhagen Capacity.

Copenhagen Capacity arbejder på at synliggøre hovedstadsområdet som en attraktiv karrieredestination, og arbejder med at forbinde internationale talenter med den danske spilbranche.

“Vi har nogle dygtige spilstudier, som gør det attraktivt for talenterne at komme hertil. Men noget af det, som også gør det attraktivt at komme hertil, er netop vores anderledes tilgang til både arbejde og privatliv, såsom work/life-balance, arbejdskultur, medarbejderudvikling, teamwork med videre, som adskiller sig fra det, som de har været vant til,” siger Merete Sandager.


  • Greater Copenhagen Career Portal er en portal, der samler jobs hos virksomheder i hovedstadsregionen, som er specielt egnet til internationale kandidater.
  • Portalen laver matches mellem kandidater og virksomheder og faciliterer kontakten mellem de to parter.
  • Der er lige nu 171 ledige stillinger i spilbranchen. Du kan finde dem alle lige her: https://careers.greatercph.com/gamedev
  • Hvis du overvejer et job i hovedstadsområdet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet GameDevTalent Pool og få karrierenyheder direkte i indbakken. Tilmeld dig her: https://careers.greatercph.com/talent-pool-game-development
  • Det er gratis for virksomheder at tilmelde sig Greater Copenhagen Career Portal. Kontakt Merete Sandager på msa@copcap.com for at lære mere

Lav tolerance for endeløse møder

Karrieren inden for spilbranchen har bragt Julian Gosiengfiao rundt i hele verden. Fra Hong Kong til Beijing til Canada til Spanien. Indtil videre har rykket til Danmark dog været det nemmeste.

“Den måde myndighederne og reglerne er indrettet på, fungerer upåklageligt, alting fungerer simpelthen. Og alle taler engelsk og er glade for at gøre det, så jeg tror ikke, at jeg nogensinde bliver bedre til at tale dansk. Det skammer jeg mig næsten over,” siger Julian Gosiengfiao.

Han har tidligere oplevet, hvor hård en branche spilindustrien kan være med arbejdstider fra 9-22. SYBO har derimod vist sig at være meget imødekommende over for medarbejdere med familier. Virksomheden er fokuseret på at undgå udbrændthed, og de ansatte har fleksible arbejdstider.

“Jeg tror, at danskere har en meget lav tolerance for endeløse møder. Samtidig føler jeg, at vi bliver hurtigere færdige på kortere tid. Vi har virkelig effektive møder, og danskerne er meget praktiske, når det kommer til at få ting gjort,” siger Gosiengfiao og tilføjer, at de gør det på en ikke-hierarkisk måde:

”Alle vil bare gerne gøre et godt stykke arbejde. Den dynamik, du er vant til at se med senior medarbejdere, er meget anderledes. Vi har et par junior medarbejdere med mindre erfaring, men de ejer deres egne ting. Ingen venter på, at medarbejderne med mere anciennitet skal træffe beslutninger. Vores arbejde er et resultat af samarbejde.”

Et smertefrit ryk

På trods af et ry for at være fåmeldte og indadvendte har Julian Gosiengfiao oplevet danskerne som åbne og venlige. Det har været særligt nyttigt, da han er flyttet til Danmark med sin ægtefælle.

“Det er svært slå sig ned, fordi du føler, at du har givet op på et helt liv. Når du flytter på grund af et job, har du et netværk, du kan bruge, men nogle steder er det virkelig svært for ægtefællen. Men – så meget som det nu kan lade sig gøre – er det blevet gjort smertefrit at flytte hertil. Det har vi ikke oplevet andre steder,” siger Julian Gosiengfiao.

Gennem det såkaldte “Spouse Care Program” har Julian Gosiengfiao og hans partner fundet det let at finde og hænge ud med andre par, der også er flyttet til København. Samtalerne med andre udenlandske par har også vist sig at være et godt afløb for de mærkelige oplevelser, man får i et nyt land – som eksempelvis manglen på gardiner og lamper i deres nye lejlighed.

Men på trods af mærkværdighederne er Julian Gosiengfiao ikke afvisende over for at blive i Danmark et stykke tid.

”Jeg ved ikke, hvor længe vi skal være i København. Men jeg synes, det virker som et godt sted at starte en familie.”

Denne artikel er en del af temaet “Games as a Business 2021“. Du kan finde oversigten over hele temaet her:

https://techsavvy.media/games-as-a-business-2021-dk/

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY