Deemly

Deemly vil teste ny indkomstkilde under internationalt accelerator-forløb

@rasmus

Deemly er optaget på Startupbootcamps Insurtech accelerator og skifter Singularity Universitys innovationshub ud med Rocket Space i Østlondon. Under acceleratorforløbet skal startuppet teste ny indkomstkilde, skalere og lukke en investeringsrunde.

I Danmark er vi verdensmestre i tillid. Vi bygger vores velfærdsmodel og samfund ud fra en tillid til hinanden og vores myndigheder. Danske Deemly har sat den tillid på deleøkonomisk kode. Startuppet har bygget en algortime med information fra sociale medier, online opførsel, offentlig ID og deres eget bedømmelsessystem. En kode store virksomheder som Airbnb, Ebay, Upwork og Yelp er en del af.

Men selvom algoritmen er på plads, så er indtjeningen stadig ikke stabil. Derfor vil Deemly benytte sig af deres deltagelse i Startupbootcamps Insurtech accelerator næste år til at teste en ny sekundær indkomstkilde, der skal sikre startuppets overlevelse.

“Vi har helt sikkert fundet det rigtige problem i markedet. Vi løser det og vores kunder er glade for produktet. Vi er kommet tidligt på markedet, hvilket gør, at vi hurtigt kan blive markedsledende. Men deleøkonomi er stadig en forholdsvis ny industri, og derfor kommer der til at gå noget tid, før det bliver vores primære indtægtskilde,” siger Sara Green Brodersen, CEO og founder af Deemly.

Blød skalering

Ifølge Sara Green Brodersen, er USA, Frankrig og England deleøkonomiske markeder, der er meget længere fremme end det danske. Derfor bliver deltagelsen også starten på en planlagt skalering til det engelske.

“Bare ved at deltage er vi på vej ind i UK, hvor vores marked er meget større. Det bliver en blød start på en planlagt skalering,”  siger Sara Green Brodersen.

Deemly har netop lukket endnu en aftale med samkørselstjenesten Lyft, der er deleøkonomisk gigant med mange brugere og solid traction. Men det første og største fokus i London er at arbejde videre på de følere, Deemly har ude blandt forsikringsselskaber.

“De har interesse i at forstå deleøkonomi og de kan blive en revenuemodel, som vi kan udforske lidt mere. Tryg er en af sponsorerne på bootcampen, men ellers er det hovedsageligt store europæiske forsikringsselskaber med hovedsæde i London. Vi har fået af vide, at mange kigger ind i det space, vi er i. Det vil de gerne blive klogere på,” siger Sara Green Brodersen.

Hun kan ikke afsløre hverken navne eller indholdet i de mulige forsikringssamarbejder. Men for Deemly er indsigt ind i det vækstende marked det vigtigste.

“De er interesserede i at lære, hvordan deleøkonomiske transaktioner kan forsikres bedre. Det tager lang tid at lave en forsikringspolice, men i den nye økonomi drejer en forsikring sig kun om 20 minutters billeje. Der kan vi hjælpe,” siger Sara Green Brodersen.

Skal lukke investeringsrunde

Sara Green Brodersen håeber, at deltagelsen i Startup Bootcamp kan give eksponering, der skal hjælpe med at lukke en finansieringsrunde.

“Vi fundraiser lige nu, og har allerede en lovning på halvdelen af runden. De døre, vi gerne vil sparke ind, kan en UK-baseret investor hjælpe os med. Det vigtigste er dog ikke nationalitet, men at de forstår vores koncept og bringer relevant viden med sig,” siger Sara Green Brodersen.

Men fordi markedet for deleøkonomi ikke er modnet helt, er det ikke de traditionelle KPI’er, der skal kigges på.

“Det er vigtigt, at vi får nogen med, der forstår, at vores præmis er potentialet. Vi leder efter en investor, hvor kemien er rigtig, som har det rigtige netværk og den rette erfaring med sig,” siger Sara Green Brodersen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY