Seed Capital har haft god succes med deres Discovery-program og derfor skal der i år skrues op for de tidligere investeringer.
*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 2 februar 2017*
”Opdagelse, substantiv, fælleskøn. Det at finde eller blive opmærksom på noget nyt eller ukendt, ofte som den første.”
Sådan står der i Den Danske Ordbog under ordet ’opdagelse’. Og netop det at opdage et startups potentiale, gerne som den første, er noget, Seed Capital satser på. I 2013 lancerede Seed Capital deres Discovery-program, hvor helt tidlige startups kan få en investering på 500.000 kroner for at nå hen over den såkaldte ’Valley of Death’ – tiden mellem den privatfinansierede fase og den mere kapitaltunge fase.
Seed Capital afsætter flere midler til Discovery-investeringer
Mellem 2013 og 2016 har Seed Capital lavet 30 Discovery-investeringer, og det står klart, at de har båret frugt. Derfor skal der nu laves flere. Det bliver der afsat flere midler til, og det årlige event Seed Discovery Day skal være med til at sætte fokus på investeringsmuligheden, fortæller Line Grønlykke, Communications Manager, Seed Capital.
”Dette event skal være med til at sætte fokus på, at vi også investerer meget tidligt gennem vores Discovery finansieringsinstrument og kan hjælpe de virksomheder, som egentlig ikke er kommet så langt endnu, som måske mangler lidt forretningsudvikling og traction, indtil de er klar til en investering fra Seed eller andre institutionelle investorer. Vi ved, at der er masser af spændende idéer i iværksættermiljøet. Dette program handler om at få mobiliseret underskoven af talentfulde iværksættere,” siger hun.
Læs også: Relinks potentiale lander investering fra SEED Capital
Fem af de 30 Discovery-investeringer Seed Capital har lavet er blevet til pre-seed investeringer, hvilket netop er målet med initiativet, fortæller Line Grønlykke.
“De danske iværksætter bliver hele tiden dygtigere”
Den sociale fodboldplatform Tonsser og OrderYoyo, som tilbyder et online betalingssystem til take away-restauranter, har begge rejst større kapitalrunder i 2016 efter at have modtaget Discovery-investering.
“De danske iværksættere bliver hele tiden dygtigere – økosystemet modnes, og der er hjælp at hente fra mange kanter både i form af kapital og erfaring fra folk, der har bygget succeser op før. Det løfter simpelthen niveauet. Discovery skal mobilisere de iværksættere, der stadig mangler det ekstra stykke vej for at kunne tiltrække en større investering. For at få en Discovery investering skal man egentlig ikke være kommet så langt. Det vigtige er, at man kan rykke sig med hjælp fra 500.000 kroner og dermed komme ud og teste sit produkt i markedet – og det skulle så gerne kunne føre til en early-stage investering fra sådan nogle som os,” siger Ulla Brockenhuus-Schack i en pressemeddelelse.
Seed Discovery Day 10. maj 2017
For at sætte fokus på initiativet afholder Seed Capital årligt en Seed Discovery Day, hvor den bedste startup tager 500.000 kroner med sig hjem. I år løber konkurrencen af stablen den 10. maj hos DTU Skylab – ansøgningsfristen løber frem til 19. april.
“Alle startups har jo engang været små og vi håber selvfølgelig på at møde den næste generation af vækstvirksomheder i Danmark på DTU Skylab den 10 maj,” siger Ulla Brockenhuus-Schack, som er en del af juryen, der skal vurdere de ti finalisters pitch.
Læs også: Kamera-appen GroupCam tiltrækker millioninvestering
Juryen består desuden af serieiværksætter Jesper Buch, iværksætter og CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More for Founders House Tine Thygesen samt Vivino-stifter Theis Søndergaard.
Sidste år vandt kamerappen GroupCam, som i december tiltrak sig en millioninvestering fra en gruppe private investorer.