Annoncørbetalt indhold af Bomae.dk.

At købe bolig er en stor beslutning for de fleste – og en af livets største investeringer. Det er derfor yderst vigtigt, at være pakket ind i den rigtige køberrådgivning inden du foretager et køb af din drømmebolig. Du kan læse mere om hjælp til huskøb & køberrådgivning her.

csom kan guide boligkøbere hele vejen igennem boligkøbsprocessen. De repræsenterer udelukkende køberen og sørger derfor udelukkende for, at køber får de bedste vilkår og den rigtige pris på den kommende bolig. At købe bolig er en stor beslutning og for de fleste også en af livets største investeringer. Derfor er det vigtigt, at være pakket ind i den rigtige rådgivning.

Der er derfor to parter på boligmarkedet – sælgere og købere – med hver deres rådgivere, som selvsagt ikke bør have samme logo. Ejendomsmæglere sælger boliger og sætter dermed en øvre pris, udelukkende til fordel for sælger. En køberrådgiver derimod køber udelukkende boliger og fastsætter den nedre grænse for pris, udelukkende til fordel for køber.

Det er derfor en kæmpe fordel at have en køberrådgivning der dækker en total rådgivning gennem hele boligkøbsfasen. Altså en helhedsrådgivning, hvor du som køber bliver ført gennem de tre største faser:

  1. Boligkøbet og afsøgning deraf

  2. Finansiel rådgivning

  3. Juridisk gennemgang af købet.

Der er mange der yder køberrådgivning i forbindelse med et boligkøb. Typisk ser man advokater, banker, finansielle rådgivere og ejendomsmæglere som udbyder denne ydelse. Vær dog opmærksom på, at disse typisk ikke dækker hele boligkøbet og de kun kan være behjælpelige på dele af købet.
Det er eksempelvis kun en køberrådgiver med tilladelse fra Finanstilsynet som må rådgive dig omkring din økonomi.

Situationer hvor en køberrådgiver kan spare dig for besvær

  1. Gennemgang af boligens tilstand

Når du køber hus, får du altid udleveret en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, som beskriver tilstanden på den bolig, du har udset dig, samt elinstallationerne i denne. Rapporterne dækker også eventuelle fejl og skader på boligen. Men rapporterne indeholder også en række andre nyttige og vigtige informationer om ejendommen.

Som køber kan det være svært at gennemskue, hvilken betydning sådanne forhold har praktisk, juridisk og på lang sigt. Med en køberrådgiver på din side får du et par kritiske øjne på både bolig og rapporter, og du får straks at vide, hvis der findes punkter, som kan påvirke dit ejerskab både i den nære og fjerne fremtid. På den måde sikrer du, at du ikke køber et skjult lig.

  1. Gennemgang af dokumenter

Ingen bolighandel uden en masse papirarbejde, desværre. Med køberrådgivning får du dog hjælp til at gennemgå de mange dokumenter, der hører til en ejendomshandel.  En køberrådgiver ved nøjagtigt, hvad der skal kigges efter, så du som køber kan bevare overblikket over, hvordan din situation som boligkøber ser ud, og om der er faktorer du skal være særlig opmærksom på.
Hvis der mangler oplysninger eller dokumenter, kan en køberrådgiver ligeledes hjælpe dig med at kræve, at ejendomsmægler og sælger fremlægger de manglende informationer, så du kan træffe dine beslutninger ud fra et oplyst plan.

  1. Forhandling af pris og vilkår

Forhandling med en ejendomsmægler, kan være en stor mundfuld, fordi man står overfor en professionel, der lever af at handle med boliger. En køberrådgiver kan varetage forhandlingen på dine vegne, så du aldrig kommer ud for en situation, hvor du føler, at du ikke er klædt godt nok på.  En køberrådgiver vil vide, hvad der er rimelige priser og vilkår, så du kan få din bolig til de bedste betingelser.

  1. Gennemgang af købsaftale

Det er kutyme, at ejendomsmægler udarbejder købsaftalen efter forhandlinger, og eftersom denne arbejder for at give sælger den bedste handel, er det altid vigtigt, at købsaftalen bliver grundigt gennemgået for at sikre, at den lever op til de vilkår, som blev aftalt under forhandlingerne. En køberrådgiver kan arbejde for at ændre urimelige betingelser.

  1. Berigtigelse af bolighandel

Når købsaftalen er blevet underskrevet af dig og sælger, er det tid til at berigtige boligkøbet, så du bliver officiel ejer af ejendommen. En køberrådgiver vil sørge for, at den bliver gennemført i henhold til, hvad der er aftalt i købsaftalen. Derudover vil en rådgiver kunne hjælpe med at sikre, at sælger først får udbetalt købesummen, når alle detaljer er på plads.