Det aarhusianske fintech Aiia er blevet købt af Mastercard

Det aarhusianske fintech Aiia er blevet købt af Mastercard

Stifterne af Aiia (fra venstre): Guðmundur Hreiðarsson og Rune Mai.

Den internationale betalingskæmpe har været på shoppingtur i Aarhus – i hvad der formentlig har været en milliardhandel.

Den internationale betalingskæmpe har været på shoppingtur i Aarhus – i hvad der formentlig har været en milliardhandel.

Det startede med budgetappen Spiir for mere end 10 år siden. En app der godtnok fik fat i brugerne, men havde svært ved at tjene penge.

Til gengæld fik det lille startup bygget nogle teknologier, der blev til open en banking-platformen ’Nordic API Gateway’, som i 2018 landede millioninvesteringer fra Danske Bank og norske DNB. Og med eksplosiv vækst de seneste år – og et navneskifte til Aiia i foråret – er det aarhusianske fintech-selskab nu blevet solgt til Mastercard.

Læs også: Aarhusiansk fintech-komet lander 29 millioner fra norsk storbank

”Tilføjelsen af Aiia bliver et ankerpunkt for vores europæiske open banking-ambitioner, og det giver os mulighed for fortsat at møde kunderne, der hvor de er,” siger Craig Vosburg, Chief Product Officer, Mastercard, i en pressemeddelelse.

Mastercard overtager hele det danske selskab. Købssummen er ikke offentliggjort, men til sammenligning betalte Visa næsten 14 milliarder kroner (2,2 mia. USD) for den svenske Aiia-konkurrent ”Tink” for bare få måneder siden.

På vej til USA

Aiia har i dag rullet sin open banking-platform ud i det meste af Europa, hvor løsningen er integreret med API’er hos 3000 banker.

”Vi har i det seneste årti arbejdet på at bygge Aiia op til en førende og kvalitetsdrevet open banking-platform, som har onboarded hundredevis af banker og fintechs til sikre open banking-skinner. Vi har arbejdet tæt sammen med banker, kunder og lokale myndigheder for at sikre, at vores API viser den sande effekt af open banken. Vi er begejstrede over at blive en del af Mastercard og fortsætte rejsen med at gøre mennesker i stand til at sætte deres finansielle data og konti i spil på en sikker og gennemsigtig måde,” siger Rune Mai, CEO og medstifter af Aiia.

Under Mastercards vinger skal Aiia’s teknologi nu også til USA. Med andre ord kan en stor portion af fremtiden open banking-infrastruktur komme til at blive afviklet på teknologi udviklet i Danmark.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste