This post is also available in: English

Hvis man som udvikler er drevet af nysgerrighed, så betyder det ikke så meget, om man er en garvet senior-profil eller et friskuddannet talent. Hos Planday sætter man en ære i at lade alle medarbejdere tage ansvar – det giver nemlig det bedste produkt for kunderne.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Planday.


Det er ikke mange år siden Planday startede som en dansk iværksætterdrøm, som skulle erstatte de håndskrevne vagtplaner i små virksomheder med en smart, digital løsning. En drøm der i dag er blevet til en hurtigtvoksende, international virksomhed, som hjælper med at holde styr på vagtplaner over hele verden.

Morten Hulvej Andersen.

Morten Hulvej Andersen har set væksten indefra. Han blev ansat som udvikler i virksomheden for lidt over seks år siden. Her skulle han egentlig bare være udvikler, men han lod sig hurtigt involvere i andre opgaver og er i dag vice president for Technology i Planday – i en alder af bare 35 år.

Og netop den startup-kvalitet, hvor alle får mulighed for at tage ansvar og prøve kræfter med nye opgaver, sætter han i dag en ære i at holde fast i, selvom virksomheden er vokset fra 60 til over 350 medarbejdere siden han startede:

”Noget af det vi fokuserer meget på, og som jeg synes, vi er gode til, er, at ny medarbejdere – og især nyuddannede – ikke skal føle sig som ’den nye’. Selvfølgelig er der meget, de skal lære, men vi ved også, at de nyuddannede har nogle kompetencer. Det er tit de nye udviklere, der kommer med helt nye ideer. Så hos os handler det i bund og grund bare om at være nysgerrig; hvis man er sulten på nye kompetencer, så er der ingen grænser for, hvad du kan arbejde med i Planday,” siger Morten Hulvej Andersen.

En etablerede virksomhed med startup-vibe

Claudia-Ioana Satnoianu havde studiejob hos en tech-startups mens hun tog sin kandidat i Computer Science på DTU. Her fik hun blod på tanden for startup-livet, og derfor var Planday også det perfekte match efter studiet, da hun blev færdig for 3 år siden.

Claudia-Ioana Satnoianu.

“Jeg kendte ikke Planday i forvejen, men efter et par interview mærkede jeg den der velkendte startup-vibe. Samtidig var det et scaleup med mange flere ressoucer og kolleger at samarbejde med, hvilket er nice. Og nu har jeg været her i tre år, hvilket jeg tror, taler for sig selv,” siger Claudia, som er Senior Android Engineer.

Hun peger særligt, at virksomhed meget målrettet ønsker at have sine medarbejdere med til at tage beslutningerne. Her er teams frie til at arbejde and organize their backlog the way they want. De får indsigt i, hvilke opgaver og projekter, der er på vej. Det giver dem hende både frihed til at løse opgaverne og involvere sig i projekter, hvor hun kan lære noget nyt.

“Det er som et startup. Du laver ikke kun det, som står i din kontrakt – du bliver opfordret til at lære og udvikle dit mindset. Du kan faktisk vokse som menneske, hvis du vil, og du kan blive en del af alle de processer, du har lyst til,” siger hun.

En smittende kultur

Claudia kommer fra Rumænien, men selvom hun nu er bosat i København, er hun langt fra fanget i en dansk osteklokke. På hovedkontoret i København er arbejdssproget engelsk, og medarbejderne tæller mere end 35 nationaliteter.

Medarbejderne har endda organiseret deres egen ”Social Club”, som Claudio er president for, som arrangerer restaurant-besøg, fester og udflugter – og som oftest har mere 50 medarbejdere med, som ønsker at bruge tid siden privat.

“Jeg synes virkelig, at Planday har en fantastisk arbejdskultur. Det er svært at sætte ord på; når du kommer på arbejde, så føles det ikke rigtigt som at komme på arbejde. De indbyrdes forhold vi har, og de sociale aktiviteter, hjælper virkelig med at skabe et godt arbejdsmiljø. Der er en gnist fra alle mulige kulturer og folkene i virksomheden elsker at være sociale,” siger hun.

Også Morten Hulvej Andersen mener, at virksomheden har formået at bevare en ”ret fantastisk kultur” gennem væksten og de mange nye kolleger.

”Jeg har været med på en rejse, som har givet sindssygt mange muligheder for mig. Også i en tid, hvor der er mange andre tiltalende virksomheder derude. Men alligevel er det lykkedes Planday at fastholde mig og en masse som mig – fordi vi også gider hinanden,” siger han.

Han tror på, at den vedkommende kultur kombineret med muligheden for at udvikle sig ekstremt i den voksende virksomhed, er grunden til, at mange af hans kolleger ligesom ham selv har været der i mange år:

”Jeg blev drevet af, at der var en vækstrejse – som vi i øvrigt stadig er på. Det er jo også det, der holder folk her. Vi har mange som har 5-6-7 års jubilæum, hvilket er lidt uset i den her branche.”


Om Planday

  • Gennem Plandays ledende platform til vagtplanlægning og industriekspertise gør virksomheden andr evirksomheder i stand til at bygge engagerede, højydende og fleksible arbejdsstyrker. Ved at gøre dag-til-dag arbejdet ukompliceret hjælper Planday sine kunder – og kundernes brugere – med at fokusere på deres passion, som de opnår mere.
  • Planday er etableret i 2004 og har hovedkontor i København. Virksomheden opererer i mere end 10 lande og har mere end 350 medarbejdere.

FREE E-PAPER:
Get "From University to Unicorn"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.