»Det handler ikke om teknologien, men om hvordan vi kan bruge den til at fortælle bedre historier«

@Redaktionen
Det unge spilstudie Eddaheim byder på et filmisk videospildrama af høj kvalitet med skuespilleren Lars Mikkelsen som hovedperson. De er på vej mod at udgive deres flagskibstitel til et globalt marked – og de har gjort det hele med langt færre ressourcer end lignende projekter.

Sponsoreret: Denne artikel er udgivet i samarbejde med Eddaheim


Det startede med en drøm om at fortælle historier. Indflydelsesrige historier, der varer hele livet, ligesom Festen og Forbrydelsen. Men hvordan omsætter man den drøm til et velpoleret videospil, når man kun er studerende fra Den Danske Filmskole?

“Det var en stor idé. De fleste mennesker troede, at vi skulle bruge 100-200 personer og et budget på flere millioner dollars til det. Det ville være dejligt, men med teknologien i dag har vi fundet en måde at gøre det smartere på ved at opbygge teknologipartnerskaber og nye processer”, forklarer Mark Iversen.

I dag er det ikke længere en drøm, men et spilstudie ved navn Eddaheim. På bare 18 måneder er det vokset til 20 personer, som har skabt de første glimt af et tech-dystopisk noir-drama-spil kaldet Neon Knights – Humanity Erased. Et spil, der foregår i et fremtidigt København med den berømte skuespiller Lars Mikkelsen (House of Cards, The Witcher) som hovedperson. Alt sammen gjort muligt ved at udnytte teknologier til at udrette mere, end det lille team burde være i stand til.

Nødvendighed fremmer kreativitet

Tidligere var motion capture og virtuel produktion kun tilgængelig for Hollywood og de største spilstudier. Men ved at bruge ny software som Unreal Engine og samarbejde med nye tech-startups som Rokoko og Rigsters har Eddaheim fået en teknologisk fordel, som de bruger til at styrke deres historiefortælling.

“Jeg tror, det er en del af DNA’et i den danske filmbranche: Nødvendighed avler kreativitet. Hvis du ikke har 300 mennesker og et stort budget, må du være kreativ og finde andre måder at gøre det på. I sidste ende er publikum ligeglad med, hvordan du har lavet den. Det handler ikke om teknologien, men om hvordan vi kan bruge den til at skabe bedre historier for vores publikum,” siger Mark Iversen.

På samme måde har de tre grundlæggere brugt deres indsigt og netværk fra filmproduktion til at tilføje filmisk værdi til deres spil ved at engagere filmfotografer og lyddesignere i deres virtuelle produktion. Og resultaterne i den første trailer for Neon Knights taler for sig selv: Et medrivende drama med en utrolig produktionsværdi.

Historiernes hjem

Indtil videre laver Eddaheim et ambitiøst videospil til et globalt marked, der allerede er større end film og musik tilsammen. Men deres ambitioner stopper ikke her: De ønsker at blive “home of stories”, et nordisk kraftcenter for underholdning. Og Neon Knights er kun det første skridt på den rejse.

“Der er hold, der laver et spil, og hold, der ønsker at lave en virksomhed. Vi er sidstnævnte, og vi vil gerne vokse os store,” siger Mark Iversen og fortsætter:

“Vores vision er at fortælle historier, der varer hele livet og bringer den danske fortælletradition ind på det blomstrende globale spilmarked.”


Eddaheim & Neon Knights – Humanity Erased

  • Neon Knights: Humanity Erased startede som et eksamensprojekt fra Danmarks Filmskole i juni 2019 og er nu under udvikling som et fuldgyldigt spil. Neon Knights: Humanity Erased er et psykologisk noir-spil, der foregår i et frossent København i år 2079. Historien følger Nik Gates, spillet af Lars Mikkelsen, en digital eksorcist, der tilhører en hemmelighedsfuld orden kaldet Transenders
  • De tre grundlæggere Mark Bansak Iversen (kreativ direktør), Alexander Tange (narrativ direktør) og Willian Wrede Elung-Jensen (administrerende direktør), brugte teknologi til at få spillet til at skille sig ud: Unreal Engine 5, Rokoko motion capture, Faceware facial capture og en digital kopi af Lars Mikkelsen, 3D-scannet af Rigsters.
  • Eddaheim er selskabet bag spillet, som har modtaget DFI-finansiering, VC-finansiering fra den svenske fond Behold Ventures samt et Epic Mega Grant December 2021. Det har hjulpet virksomheden til at vokse fra 6 personer i en kælder til 20 medarbejdere på 18 måneder.

FREE E-PAPER:
Get "The Danish Startup Bible"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY