You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

DI Topmøde: ”Landbrug, industri og senere iværksætteri har skabt fællesskabet i Danmark”

@sebastian

Iværksætteri fik en central plads i åbningen, da 1.300 medlemmer af Dansk Industri var til Topmøde for erhvervslivet i Herning igår.

Iværksætteri fik en central plads i åbningen, da 1.300 medlemmer af Dansk Industri var til Topmøde for erhvervslivet i Herning igår.

En hyggelig havefest fyldt med glade mennesker fra forskellige fag og professioner. Mennesker som får drinks serveret af robotter i solskin. Men så afbrydes festen af mørke skyer, som kaster tung regn af sig. Hektisk flytter gæsterne i fællesskab festen indenfor. Og så fortsætter hyggen.

Budskabet i introfilmen til DI Topmøde i Herning var til at tage og føle på, og havefest og fællesskab var da også omdrejningspunktet, da Lars Sandahl, administrerende direktør i DI, åbnede mødet:

“Havefesten er et enestående billede på, hvad fællesskab er. Man går altid derfra med mere, end man kom med,” sagde han fra scenen fulgt af en analogi om, at man kommer med en flaske vin og får både mad og venskaber med hjem. 1+1 bliver til 11.

1.300 deltagere havde fundet vej til det første topmøde af sin slags i Boksen i Herning. Det bredde erhvervsliv – og de enkelte toppolitikere – i forsamlingen fik både budskaber om generationsskifte, forskerordning og beskatning med på vejen. Men der kom også et par særlige kip med hatten til iværksætterne:

”Landbrug, industri og senere iværksættere har skabt fællesskabet Danmark,” sagde Lars Sandahl fra scenen. Iværksætteri som er blevet til store, veletablerede virksomheder, der fungerer i fællesskab med det offentlige. Også her er fællesskabet afgørende.

“Vejret til en havefest kan variere. Men selv når det styrtregner, står vi sammen.”

Statsministeren: Vi skal foran på teknologi

Foruden oplæg fra Christian Hyldahl, Head of Continental Europe i BlackRock, og vores allesammens astronaut Andreas Mogensen, var H.K.H. Kronprins Frederik såvel som statsminister Mette Frederiksen på plads til åbningen af topmødet. Førstenævnte overrakte DI Prisen til Give Steel for deres særlige sociale indsats, mens statsministeren talte til erhvervslivet fra scenen.

Her konstaterede hun, at Danmark og dansk økonomi står bomstærkt. ”Og det skyldes ikke mindst jeres indsats,” sagde hun henvendt til de fremmødte DI-medlemmer. Men hun tegnede også en mere dyster fremtid med mere usikkerhed. En fremtid, der skal løses ved, at vi i Danmark skal have en enorm arbejdsmoral. Og som måske også skal hjælpes på vej af teknologiske løsninger.

“Når vi økonomisk og teknologisk taber i Europa (til USA og Kina red.), så siger det noget om, hvad det er for udfordringer, vi kigger ind i. Hvis vi vil stå stærkt i verden, skal vi op i gear. Vi skal foran. Foran på teknologi. På kunstig intelligens. På kvantecomputere,” sagde Mette Frederiksen.

Mens kvantestrategi, grøn vækst og life science konkret blev nævnt, så var der også en påmindelse om regeringens kommende iværksættersstrategi, som formentlig lander senere i år.

”En iværksætterstrategi der skal bane vejen for at flere tør starte virksomhed og får succes med det,” sagde Mette Frederiksen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY