You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Diabetes startup Hedia lander seed-runde

@jakob

Hedia landede i sidste uge en seed runde fra en række danske business angels til en samlet investering på mere end 5.5 millioner kroner. Pengene skal sætte skub under udviklingen af kliniske tests og en endelig version af en app.

Hedia er et startup, som har udviklet en løsning og en algoritme, der skal gøre det nemmere for de over 320.000 danskere med diabetes at leve med sygdommen og gøre det lettere at være bedre reguleret og have mere stabilt blodsukker over dagen og derved leve et normalt liv.

Mandag i sidste uge kunne Hedia så lukke en investering på 5.5 millioner kroner fra fire danske business angels samme dag som man også kunne ansætte fem nye kolleger, så det samlede team nu tæller ni.

“Det er ret ekstraordinært at se ens egen ide og produkt vokse og få flere passionerede mennesker omkring sig. Jeg har virkelig glædet mig, for nu kan vi endelig sætte skub i udviklingen på alle dele af app’en. Vi er på vej til at gøre det endnu nemmere for mennesker med diabetes,” siger CEO og co-founder Peter Lucas, der også selv lider af diabetes.

Læs ogsåHedia-stifter: “En mandag aften klokken halv 12 smuldrer mit liv”

“Da jeg først blev diagnosticeret med diabetes, ønskede jeg, at det var lettere at leve med diagnosen uden at skulle lave mange beregninger selv. Jeg fandt det yderst frustrerende, at der ikke var en slags assistent til at gøre det for mig. Det har vi ændret med Hedia og eftersom vi udvider, kan vi arbejde hen imod vores næste version af appen og CE-mærket i en højere klasse, som vil styrke vores markedsposition,” siger Peter Lucas.

Investeringen skal styrke den kliniske udvikling og den endelige version af deres diabetes-app’en, der ved hjælp af kunstig intelligens skal vejlede brugeren om motion og kost ud fra endnu mere præcise beregninger.

Pilotversionen af Hedia er i øjeblikket tilgængelig på iOS og vil snart være tilgængelig til Android. Lønsningen har allerede fået opmærksomheden internationalt, især i Tyskland hvor Hedia også deltog ved Startup Bootcamp sidste år.

Læs ogsåHedia accelererer sig til store aftaler og foretrukken forretningsmodel i Tyskland

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY