Fetch

Digital cykelbude skal levere varer på få minutter

Fetch er en ny app, der vil stå for Europas hurtigste dagligvarelevering. Leveringerne varetages af private cykelbude med ét klik på telefonen.

Med tætte partnerskaber, private cykelbude og støtte fra blandt andet Innovationsfonden vil Fetch give København Europas hurtigste dagligvarelevering.

Fetch er Europas første platform for strakslevering, som går efter at levere dagligvarer inden for 20 minutter startende med København. Appen har fået Irma og Lagkagehuset med som samarbejdspartnere og har på få uger fået de første 500 forbrugere og 150 cykelbude tilknyttet.

Få leveret varer på 20 minutter

Med virksomeder som Wolt, Hungry.dk, Nemlig og Vigo er der efterhånden mange muligheder for at få leveret alt fra varm pizza til toiletpapir til døren, men ifølge Fetch mangler der endnu en app som dem.

“I stedet for langsom og dyr levering med varebiler, som vi kender det i dag, kan du nu bestille dine varer i appen Fetch og få dem leveret 20 minutter efter. Det er med andre ord slut med lang ventetid på dagligvarer, slut med besværlige bestillinger og slut med at stå i kø i ulvetimer,” skriver Fetch i en pressemeddelelse.

En deleøkonomisk platform

Bag Fetch står direktør Christian Thorborg og partner Emil Døi van Dijk Jensen. De har bygget Fetch som en deleøkonomisk platform, så man både kan få leveret varer og stå for at levere andres dagligvarer. Leveringerne varetages nemlig af private cykelbude, noget Fetch kalder det digitale cykelbud anno 2017. Et koncept som er i fremgang i USA og Kina.

“Vi har valgt at bygge leveringen med private cykelbude. Som fetchr tjener du leveringsprisen, hvor en lille andel går til diverse gebyrer. Hvis en fetchr har godt træd i pedalerne og den rigtige kombination af leveringer kan en timepris løbe op i 120 kroner,” siger Emil Døi van Dijk Jensen og tilføjer:

“Vi oplever nu et stort behov fra cykelbude, som gerne vil levere varer ud. Vi indsluser vores fetchrs løbende således forholdet imellem forbrugere og cykelbude balancerer.”

Sikrer kort leveringstid med tætte partnerskaber

De sikrer den korte leveringstid gennem tætte samarbejder med kædebutikker, som allerede har et etableret netværk fordelt over byen. Når en kunde vælger en vare, vælger Fetch’ software den butik, som er tættest på, og butikken modtager da en notifikation og kan pakke varerne.
I mellemtiden kører cykelbuddet, som er tættest ved butikken, af sted for at afhente varerne og kører dem til kunden.
“Fetch er deleøkonomi, når det er bedst, og i bogstaveligste forstand et grønt bud på en
ny og bedre indkøbsoplevelse i dagligvarehandlen. Det er et koncept, der går hånd i hånd med dagligvarebutikkernes visioner om ansvarlighed og bæredygtighed, og kundens behov for nem og hurtig levering,” siger Emil Døi van Dijk.

Fetch vil være hele Europas app

Ambitionen er at skalere appen ud i til resten af Europa og dermed kunne levere varer til 125 millioner indbyggere i 50 lande. Indtil nu har Fetch modtaget en lille million i softfunding fra blandt andet Innovationsfonden, Entreprenørfonden og innovationsmiljøet, penge som skal gå til udvikling og til at ramme delmålet om 100.000 leveringer ved udgangen af 2018.
“Derudover er vores langsigtede strategi at levere fra andre brancher end dagligvarer. Vi har netop lavet en aftale med modeplatformen Miinto om strakslevering af tøj inden for 60 minutter. Dette er dog stadig i udviklingsstadie,” siger Emil Døi van Dijk.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY