Digital Nomade

Som digital nomade er hele verden hendes arbejdsplads

@simone

Hun har arbejdet i Marokko, Brasilien, Thailand, Barcelona og Iran. Hun har besøgt Nordkorea, Indien og Taiwan. Næste stop er Frankrig. Michelle Rødgaard-Jessen har de seneste tre år levet som digital nomade og erhvervet sig som virtuel marketingsmedarbejder med hendes egen virksomhed WorkHero. 

Hun ringer op fra en forbindelse i Beijing. Her har hun og kæresten base lige nu. De rejser med jævne mellemrum til nye himmelstrøg. Faktisk skal de til Nordkorea på visit om bare en uges tid. Derefter går turen lidt mere permanent til Frankrig. De lever og arbejder nemlig som digitale nomader, så permanent er måske også så meget sagt.

Gennem de seneste tre år har de haft base så forskellige steder som Barcelona, Marokko, Chile, Brasilien, Kenya, Iran, Thailand, Cambodia, Malaysia, Indonesien, Sri Lanka, Nepal, Indien, Taiwan, Italien, Frankrig og Slovenien. De har en forkærlighed for Sydøstasien. Det var også i Asien, at Michelle Rødgaard-Jessen første gang fik smag for livet uden for Danmark.

“Jeg tog det første år af min kandidat i Beijing. Det sidste år var jeg tilbage i Danmark, og da det lakkede mod enden, skulle jeg finde ud af, hvad der så skulle ske. Jeg havde forberedt mig på et job hos Novo eller lignende, men jeg havde det svært med at være det samme sted på det samme kontor. Jeg ville gerne kombinere rejse og arbejde,” fortæller hun.

Digital Nomade
På udflugt i bjergene i Bergen Norge

Prøveperioden gav smag for mere

Springet tog hun lige efter endt uddannelse. Kæresten Nikolaj Astrup havde dengang allerede gang i sit rodløse firma, Refuga, et rejseselskab for entreprenører, og opmuntrede hende til at prøve livet af sammen med ham. De aftalte at give det seks måneder.

Da de første fem måneder var gået i Barcelona, havde hun fået smag for mere.

“Friheden er afgørende. Muligheden for at kunne arbejde i Beijing og tage en formiddag fri, have den fleksibilitet og kunne opleve nye kulturer samtidig, er vigitg for mig,” fortæller Michelle Rødgaard-Jessen.

Tog springet som virtuel marketingsmedarbejder

Hendes arbejde foregår i eget firma, WorkHero. Her fungerer hun som marketingsmedarbejder for private og firmaer, der vil have styrket deres online tilstedeværelse. De første to år klarede hun den alene, men over det seneste år har hun hyret to medarbejdere; en i København og en i Chile. Al kommunikation foregår over Skype, e-mail og Slack, og selvom det kræver klare linjer og virtuelle kundermøder, vælger kunderne nogle gange den digitale nomade frem for lokale løsninger.

“Fra dag ét har jeg været i udlandet. Der har aldrig været tale om et skifte fra kontor i København til at rejse. Flere af min kunder har faktisk valgt mig, fordi det skiller sig ud, at jeg lever det liv, jeg gør. Mange af dem er også selvstændige og drømmer om den samme frihed,” fortæller hun.

Flere drømmer om frihed og fleksibilitet

Hun kan også se på sine rejser, at interessen for det nomadiske liv er steget. Flere og flere digitale nomader kommer til, co-working spaces popper op, og der bliver bygget hele communities op omkring livsstilen.

“Der er fordommen om, at digitale nomader bare er på en meget lang ferie. Men det er langt fra rigtigt. Jeg arbejder meget fra mandag til fredag, men har muligheden for at være fleksibel. Jeg har også været nødt til at udvide, fordi min forretning voksede. Det er spændende, hvordan remote work breder sig og bliver mere normalt. Det løser en del problemer, og det kan give enorm arbejdsglæde,” siger Michelle Rødgaard-Jessen.

Hende og kæresten har da heller ikke nogen slutdato for deres omskiftelige liv. I august flytter de til de landlige egne i Frankrig, lidt af en omvæltning fra Malaysia og Beijings pulserende storbyræs.

“Nu skal vi være tættere på naturen lidt. Vi skal bo i Alperne i en mindre by. Vi eksperimenterer lidt med, hvad der passer bedst for os, og hvordan vi gerne vil leve,” siger Michaelle Rødgaard-Jessen og fortsætter:

“Det kræver en del planlægning at kunne være ambitiøs med sit arbejde og samtidig opleve nye lande og kulturer. Men man bliver bedre til at balancere det over årene, og selvom jeg da savner mine gode, gamle venner, dem der virkelig kender en, og min familie, så bliver vi ved med at rejse, så længe vi har lyst til det.”

Digital Nomade
Michelle Rødgaard Jessen og kæresten Nikolaj Astrup i Italien

Det danske pas lukker op for alverdens destinationer

Hun er taknemmelig for at have det danske pas, som lukker op til så mange lande. Det er lige før, at hun har svært ved at huske alle de steder, de har oplevet sammen. Men udover de Sydøstasiatiske lande, står ét land klart.

“Iran. Jeg var meget begejstret for Iran. Der er så stor forskel på folket og styret. Folket prøver at presse grænserne lidt, bare sådan noget med hvordan de sætter deres tørklæde eller går i jeans. Vi blev mødt af en utrolig imødekommenhed. Jeg følte mig på intet tidspunkt usikker. Faktisk har jeg aldrig oplevet noget lignende,” fortæller Michelle Rødgaard-Jessen.

Kort efter jeg talte med Michelle fra Beijing tog hun til Nordkorea. Det var Nikolaj Astrups firma, Refuga, som havde planlagt en rejse til det lukkede land med en gruppe entreprenører. Også det var en oplevelse, der skilte sig ud.

“Nordkorea var en vild oplevelse. Alene det at befinde sig i et af verdens mest lukkede lande er en mærkelig følelse, og selvom landet på mange måder virker ret normalt, når man ser folk på gaden, skal man ikke lade sig narre. Propagandaen og kontrollen over folket er ikke til at tage fejl af. Det var super spændende at få større indblik i landet, selvom det er svært at vide, hvad der egentlig foregår, og jeg håber inderligt, at folket en dag bliver sat fri,” skriver Michelle Rødgaard-Jessen. 

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY