Det første store møde mellem forskning, forretning og teknologi blev så stor en succes, at de otte universiteter, som står bag konferencen Digital Tech Summit, i år skruer yderligere op for ambitionerne.
Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Digital Tech Summit.
Sidste år fik Danmark et nyt flagskibsevent for startups, da de otte danske universiteter for første gang slog sig sammen om konferencen Digital Tech Summit for at sætte fokus på krydsfeltet mellem industri, forskning og teknologi.
Her mødte de 3.700 deltagere prominente talere som André Rogaczewski (CEO og stifter af Netcompany), Danny Lange (Senior VP for AI i Unity) og Nicolaj Højer (Seed investor og daværende CEO i Penneo). Et hav af break-out sessions og udstillinger skabte netværk på kryds og tværs. Og ikke mindst deltog 229 startups på tværs af brancher, fagligheder og industrier.
”Det lykkedes at få skabt en samlet platform på tværs af de otte universiteter, der var så interessant, at de besøgende kom for det fede indhold og fik noget med hjem – både for forskere, investorer, store virksomheder og startups lykkedes det at skabe værdi. Og det er grundstenen for at gøre det igen i år – i endnu større format,” siger Mark Bernhard Riis, Innovationschef ved DTU Compute, som er tovholder på konferencen.
Med det ambitiøse event fik Danmark det største teknologi- og forretningsevent med udgangspunkt i forskning i hele Norden. Og i år får konferencen endnu mere plads i Bella Center Copenhagen, hvor man forventer at samle over 5.000 besøgende på tværs af forskning, erhvervsliv, studerende og startup-økosystemet.

Et boost til nystartede Alvenir
DTU-startuppet Alvenir var blandt de mange forskningsbaserede startups, som deltog på første udgave af Digital Tech Summit sidste år. Og selvom både eventet og virksomheden var ny, gik stifterne ikke skuffede hjem.
”Vi blev formelt stiftet som virksomhed til DTS (Digital Tech Summit, red.), og derfor var det også et kæmpe selvtillidsboost, at folk faktisk ville snakke med os til messen,” siger Martin Carsten Nielsen, CEO og medstifter af Alvenir.
Standen var (med stifterens egne ord) håbløst sat op og måtte fikses med gaffatape på anden dagen. Alligevel var der altid besøgende at snakke med, som bidrog til selskabets videre udvikling – særligt i forhold til den kommercielle videreudvikling af startupppets produkt. Og alene omtalen kunne mærkes længe efter messen.

”Vi havde troet, vi skulle stå og kigge ud i luften, men det var slet ikke tilfældet. Vi fik en masse gode snakke, som hjalp os med at finde ud af, hvor vi skulle hen med teknologien set med forretningsbrillen. Og helt konkret blev der genereret nogle kommercielle leads på senior niveau – vi kunne i hvert fald tydeligt mærke det på henvendelser efter messen, så eksponering fik vi i hvert fald,” siger Martin Carsten Nielsen.
Læs også: Alvenir: Forskning og open source kan godt forenes med et kommercielt startup
Med de mange henvendelser på tværs af brancher og industrier er Alvenir vokset støt og roligt siden. Og derfor skal de da også med i år, hvor de i højere grad har øje på potentielle investorer og nye talenter til den voksende forretning.
Fakta: Derfor deltog startups på DTS i 2021:
- 61% ønskede indsigt I nye tech-trends og den førende forskning.
- 53% ønskede at møde andre startups og iværksættere fra universitetsmiljøet.
- 58% søgte funding
- 80% var tilfredse eller meget tilfredse med udbyttet – som 69% beskrev som værdifuldt.
Deeptech kan også blive unicorns
Størstedelen af de startups, som sidste år deltog på Digital Tech Summit, var i den helt tidlige fase – en stor andel havde end ikke et CVR-nummer endnu. Men ifølge Mark Bernhard Riis er det netop også vigtigt, at de unge, forskningsbaserede startups tidligt får et udstillingsvindue til industrien og investorer.
”Vi vil fortsætte med at skabe opmærksomhed omkring, at der faktisk findes startupmiljøer på de danske universiteter, og at universiteterne også bidrager til at få skabt den underskov af startups, som vi har brug for i Danmark,” siger han.
Forskningen fylder meget på både messen og for de deltagende startups. Men det betyder ikke, at de ikke kan blive gode, kommercielle forretninger – snarere tværtimod:
”Man snakker ikke kun om kvantecomputere på messen, men man kan faktisk møde dem, der arbejder med det på messen. Og nogle af de her tidlige deep-tech startups bliver jo også store – der er også udsprunget unicorns fra dén her del af økosystemet i Danmark, der er forankret i universitetsmiljøerne,” siger Mark Bernhardt Riis.
Om Digital Tech Summit:
- Digital Tech Summit afholdes af de otte danske universiteter i fællesskab. Målet er at skabe en fælles platform for mødet mellem forskning, industri og teknologi.
- Messen flytter i år i større rammer i Bella Center Copenhagen, og forventer over 5.000 deltagere på tværs af forskere, studerende, industrien og startup-økosystemet. Eventet afholdes 25-26. oktober.
- Digital Tech Summits startup aktiviteter sponseres af Otto Mønsteds Fond, Innovationsfonden, Vækstfonden, Den Danske Maritime Fond, Fonden for Entreprenørskab, Teknologipagten, PreSeed Ventures. Øvrige partnere tæller bl.a. VentureCup, KRING, DIREC, Open Entrepreneurship, Station, ThirdRoom og TechSavvy.
- Læs mere på digital-tech-summit.com.