Mere end 500 deltagere var med da Komfo Summit slog dørene op til inspiration af de nye digitale trends.
Med Techfestival Copenhagen er september måned ved at udvikle sig til en regulær tech-måned herhjemme, og partnerkonferencen Komfo Summit er med mere end 500 deltagere, og et imponerende international program, et af de absolutte højdepunkter. Anders Vincent fra Change PR var på med, da Docken i Københavns Nordhavn bød indenfor.
Læs også: Elektronista om TechFestival: Super ambitiøst og international program
Når Komfo Summit har valgt undertitlen ’Enable meaningful moments’, handler det i høj grad om at inspirere brands til at bruge digitale medier til at foranstalte meningsfulde møder. Med det formål for øje fik deltagerne dagen igennem et indblik i tidens dominerende trends.
I 2017 kræver det relevans, ærlighed og storytelling, hvis man vil gøre sig gældende i det digitale medielandskab.
Tid til at kopiere Kina
Keynote speaker Christina Boutrup, journalist og Kina-specialist, gjorde op med de værste fordomme om Kina: kopier.
Men de er så gode til det, at Vesten for længst er blevet overhalet. Ja, de overregulerer, men de har samtidig den højeste penetrationsrate på sociale medier i verden og langt det største e-handelsmarked. Ja, de indskrænker ytringsfriheden, men Mark Zuckerberg arbejder efter sigende på en censureret version af Facebook til det kinesiske marked.
Det er ifølge Christian Boutrup på tide, at vi i Vesten overvejer, hvem der kopierer hvem, og om det er os eller kineserne, der har nok i sig selv.
Sidste gang kineserne styrede verden, fik vi bogtrykkeri, krudt og papirpenge. Det sidste er der ikke mange, der er klar over. Det gør det blot endnu mere tankevækkende, at Kina ser ud til at blive den første nation i verden, der overgår 100 % til digital valuta. Kineserne er ifølge Christina Boutrup så digitale, at selv tiggerne bruger QR-koder.
Hvis du vil skabe en online-succes kan du ikke ignorere et e-handelsmarked, der omsætter for 18 mia. dollars om dagen og inspireres af en app, der samler mængden af de apps vi kender fra Vesten i én. Hvis du vil forstå kineserne og det kinesiske marked er landets eneste kommunikationskanal, WeChat, et godt sted at starte. Det samme er markedspladsen over dem alle, Jingdong, og hvordan et firma kan gå fra 0-14 mia. virtuelle Hongbao på blot tre år.
Relevans, ærlighed og storytelling
Vil du have succes på Facebook og Instagram, så undgå at blande indhold og reklamer. Lad være med at dele indhold eller opslag, du ikke kan måle effekten af og fokusér på kvalitet fremfor kvantitet. Emma Blom fra Social Industries i Stockholm indtog scenen med rockstjerne-manér og præsenterede sit syn på godt og dårligt indhold i et overfyldt lokale i et hjørne under loftet på Docken.
Der er en aura omkring Emma Blom, der ikke er til at tage fejl af. Emma laver social media-strategier, kampagner og annoncering. Men hun er først og fremmest ’content creator’. En endnu ikke særlig udbredt art i Danmark og en sjælden fugl hos selv de største brands herhjemme. Men tag ikke fejl.
Indholdsproducenter er ifølge Emma Blom på vej til at blive de nye rockstjerner på det digitale marked. Vi ser det idag på Snapchat, YouTube og Instagram, hvor selviscenesættende stjerner fødes dagligt. Men bag de førende brands flytter en helt ny skare af professionelle indholdsspecialister det købedygtige publikum rundt via engagerende kampagner på tværs af platforme.
Med en hovedvægt af mindre flatterende eksempler fremhævede Emma Blom flere cases i løbet af den halve time, hun var på scenen. Men også en Peak Performance-case, der forklarer de fleste af hendes pointer i én kampagne. Peak Performance trak sidste år de mest hardcore fans op på toppen af Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise. Et midlertidigt outlet-udsalg skulle vise, at tøjmærket var til for de mest seriøse outdoor-folk. Kampagnen gik viralt. Den blev delt af alle andre end Peak Performance selv, og brandet opnåede uanede mængder af skjulte henvisninger i kernemålgruppen.
Emmas social media marketing kogt i fem enkle punkter:
- It´s all about the audience
- It’s not about what you put out, it’s how you do it
- If you can’t measure it, don’t do it
- If it isn’t simple, don’t do it
- Kill your darlings
Robotterne kommer
En af de største nuværende digitale teknologi-trends er chatbots. I en tid hvor brugeren sættes i centrum for alt, hvor kunderejsen er omdrejningspunktet for al e-handel, og selvbetjening er den eneste vej ud af et evigt stigende pres på kundeservice, er chatbot’en ikke længere noget vi frygter, men den redning vi har gået og ventet på.
Komfo har længe varslet, at robotterne kommer, men de færreste havde nok forudset offentliggørelsen af et partnerskab med Danmarks førende chatbot-leverandør, Botsupply. Timingen må siges at være velvalgt, da en undersøgelse ifølge Komfo selv viser, at 80 % af alle CMO’er ønsker at investere i chatbots inden 2020. Teknologien forventes samtidigt, at kunne automatisere op mod 35 % af alle kundeservice-interaktioner.
I dagene op til Komfo Summit kunne nysgerrige deltagere prøve kræfter med Amigo, Komfos egen Messenger-chatbot. Den hjælp høfligt med spørgsmål om konferencen.