You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Diversity Week: Økosystemet trænger til at snakke om diversitet

@sebastian

I år foldes begrebet ’diversitet’ ud, så der ud over kønsdiversitet også bliver fokus på andre underrepræsenterede grupper, fx etnicitet, neurodivergens og baggrund i startupøkosystemet.

I år foldes begrebet ’diversitet’ ud, så der ud over kønsdiversitet også bliver fokus på andre underrepræsenterede grupper, fx etnicitet, neurodivergens og baggrund i startupøkosystemet.

This post is also available in: English

Startupøkosystemet tænker vilde tanke, gør tingene anderledes og organiserer sig på nye måder. Bare ikke når det kommer til diversitet.

Langt de fleste investeringsmillioner går stadig til mandlige founders – det billede der ikke har rykket sig siden 2017. Derudover er der meget lidt data underrepræsenterede grupper i miljøet, så der er lang vej igen, før vi har et diverst, fair og inkluderende startup økosystem.

Diversity Week er sat i verden for at få startet den vigtige samtale om diversitet. I 2024 foldes begrebet ’diversitet’ ud. Hvor vi før har haft et stort fokus på kønsdiversitet, inkluderer ugen nu alle underrepræsenterede grupper, fx etnicitet, neurodivergens, og baggrund.

”Vi skal alle bidrage til at gøre vores startup community mere diverst og inkluderende. Diversity Week er vores forsøg på at få igangsat en samtale om, at vi alle har et medansvar for forandringen, hvad vi hver især kan gøre og ikke mindst give scenen til underrepræsenterede founders og investorer, som kan agere rollemodeller,” siger Line Breckling, COO i Startup Aarhus, som arrangerer diversitetsugen.

En bred gruppe partnere er med, som, i samarbejde med Startup Aarhus, afholder events i løbet af ugen.

Diversity Week er skabt af Startup Aarhus og afvikles i samarbejde med PreSeed Ventures, Dreamcraft Ventures, People Ventures, Speedinvest, SexTech Nordics, Angella Invest, KPMG Denmark, Nordea, Tech Nordic Advocates, Founderment, Parabolic, og AU The Kitchen.


Programmet til Diversity Week 2024 – 5.-9. februar

  • 5. Februar, 14:00-16:30: Kickstarting the Conversation
  • 5. Februar, 16:30-18:00: A Toast to Diversity
  • 6. Februar, 9:00-10:30: Policy Roundtable Breakfast (invite only)
  • 6. Februar, 14:00-16:00: VC Series: SpeedInvest is coming to Aarhus
  • 8. Februar, 15:30-17:30: Emerging Markets – Unfolding FemTech
  • 8. Februar, 17:30-22:00: Official Diversity Week Investor Dinner
  • 9. Februar, 8:15-9:30: The Daring Task of Communicating About Diversity
  • 9. Februar, 10.00-12.00: Brunch n’ Learn: Denmark as Female Tech Founder Frontrunner

Find hele programmet og tilmeld dig her


Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY