Dixa lander den største serie C-finansieringsrunde, der er annonceret af en dansk SaaS virksomhed i 2021. Runden ledes af General Atlantic og de eksisterende investorer går også med.

Den danske virksomhed Dixa, der siden sin opstart har udviklet sig til en avanceret platform til at servicere og engagere kunder, annoncerede i dag en serie C-finansieringsrunde på i alt USD 105 mio (ca. 660 mio. danske kroner). Virksomheden står i spidsen for udviklingen fra blot at yde kundeservice til at skabe reel værdi for kunder og virksomheder på tværs af kommunikationskanaler.

Dixa blev grundlagt i Danmark i 2015 og blev lanceret på markedet i 2018. Virksomheden voksede hurtigt til en global virksomhed med kontorer i København, London, New York, Berlin, Kiev, Tel Aviv og Melbourne. Platformen gør det muligt for brands at holde kontakten med kunderne, uanset hvor de er, i et forenklet og brugervenligt system på tværs af nye og eksisterende berøringspunkter, såsom beskeder, live-chat, e-mails eller samtaler.

“For kunder i dag har de forskellige kanaler ikke længere nogen betydning. Den måde, de kommunikerer på, er holistisk, kombineret med det, der kaldes ’multioplevelser’. Det er sådan, vi giver brands mulighed for løbende at forblive tro mod deres værdier,” siger Mads Fosselius, grundlægger og CEO i Dixa.

Begraver omnichannel

Med Dixa kan brands nu forlade omnichannel-konceptet, som er et begreb, der har skabt en enorm tech-gæld i den digitale økonomi, og de kan i stedet gå over til en mere agil og værdiskabende strategi. Ved at flette nyttige oplysninger ind i kundesamtalen, er kundeservicemedarbejderne i stand til at styrke brandloyaliteten og opbygge langvarige relationer med kunderne.

“Den rentabilitets- og effektivitetstankegang, der har været branchestandard i årevis, sørgede kun for at virksomhederne kunne holde trit med kunderne. Det var den teknologiske omnichannel-tilgang, som nu er passé. Som svar på et stort værdiskift i forbrugeradfærden har virksomhederne brug for en agil, produktivitetsfremmende teknologisk infrastruktur, der udvikler sig sammen med kunderne og ikke halter bagefter. Sådan går vi fra transaktions- og køsystembaseret kundeservice til værdiskabende kundekontakt.

Ifølge Tom Hussey, Vice President for General Atlantics teknologisektor med fokus på B2B-software, så gennemgår kundeservicesoftware i øjeblikket en grundlæggende forandring, idet den bevæger sig væk fra usammenhængende, transaktionsbaserede metoder til langvarige, samtalebaserede relationer.

“Dixa har været med til at definere og lede denne multioplevelsesproces med et produkt og en vision, der møder markedet dér, hvor det er på vej hen. Mads og Dixa-teamet trækker på en dyb forståelse af kundeserviceaktiviteter og kommer med en frisk, fremtidssikret tilgang til kundeoplevelsen. Vi ser frem til at samarbejde med virksomheden med henblik på at fremskynde dens ekspansion i Nordamerika og vækst internationalt set,” siger han i en pressemeddelelse.