You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

DTU Science Park lancerer dedikeret medtech-program: ”Der er et kæmpe uudnyttet potentiale i det her”

Steen Donner, CEO i DTU Science Park
@Redaktionen

Med Danmarks første acceleratorprogram for medtech-startups vil DTU Science Park forløse potentialet i medicoløsninger og bidrage til at skabe en ny dansk styrkeposition.

Med Danmarks første acceleratorprogram for medtech-startups vil DTU Science Park forløse potentialet i medicoløsninger og bidrage til at skabe en ny dansk styrkeposition.

Selvom der længe har eksisteret dedikeret støtte til både pharma- og biotek-virksomheder, har medtech-startups ikke haft samme vilkår, når det gælder vækstprogrammer.

Indtil nu. For MedTech Growth er navnet på DTU Science Parks nye udviklingsprogram, som er udelukkende rettet mod medtech-startups, der arbejder med et fysisk produkt. Ambitionen er at forløse endnu flere områder af det danske potentiale inden for sundhedsinnovation – og på sigt få flere medtech-startups til at lykkes.

”Efter ti år med Danish Tech Challenge har vi erfaret, at medtech-startups har nogle andre udfordringer og vilkår end andre startups. For når du både har et fysisk produkt og arbejder med sundhedsløsninger, øger det kompleksiteten markant. Det bliver en anden rejse – både ift. regulering, udvikling, skalering og hele værdikæden. Derfor har vi etableret det første program i Danmark, der er skræddersyet til lige præcis de udfordringer og behov,” fortæller Steen Donner

Droplet er et af de medtech startups der viser lovende tegn efter at have deltaget i Danish Tech Challenge

MedTech Growth forløber sig over 12 måneder. Gennem forløbet får de udvalgte startups adgang til en lang række eksperter, moderne faciliteter, fundingmuligheder og et stort netværk. Flere forskellige sprints danner grundlag for en kortlægning af virksomhedens konkrete udfordringer og i fællesskab med rådgivere, forretningsudviklere og mentorer får stifterne lagt en plan for både den regulatoriske og finansielle vækstrejse hos virksomheden.

Det er en af nøglerne til succes at få lagt en god plan, forklarer Steen Donner. 

”Vi har designet et relativt langt forløb for et acceleratorprogram. Det er helt bevidst, for vi ved af erfaring, at det tager længere tid at modne den her type virksomheder end andre. Devisen, vi arbejder ud fra, er, at det handler om at komme godt fra start. Det er en af de store forskellige, vi ser på de virksomheder, der klarer den – og dem, der ikke gør. For mange forkerte skridt på det tidlige stadie kan ofte få fatale konsekvenser. ” 


DTU Science Park – MedTech Growth

  • Vækstacceleratoren er designet til at hjælpe medtech-startups. Det vil sige iværksættere, med hardwarebaseret teknologi indenfor medico.
  • Ud af alle ansøgere bliver 20 med tech-startups udvalgt til at begynde i programmet og deltage i bootcamp, hvorefter 12-14 virksomheder udvælges til det fulde program. 
  • Programmet løber over 12 måneder, og i hele perioden vil der være fysiske faciliteter i DTU Science Park til rådighed, herunder skrivebordsplads, mødelokaler og værksted.
  • Læs mere og ansøg her.

Potentiale for verdensklasse

I Danmark har vi en række forudsætninger, der gjort styrkepositionerne inden for pharma og life science til bærende søjler i dansk erhvervsliv.

Mange af de samme forudsætninger kan gøre en forskel på medtech-området. Men det kræver, at vi får flere startups godt fra start, mener Steen Donner.

”Ud fra vores erfaringer klarer startups inden for det her område sig godt. Men vi skal sikre os, at flere slipper i gennem nåleøjet og bliver store virksomheder i sidste ende. Jeg tror, der er et kæmpe uudnyttet potentiale i det her.”

Steen Donner CEO i DTU Science Park

Ud fra samme tanke eksponeres de udvalgte startups gennem MedTech Growth så tidligt som muligt for internationale markeder og bliver forbundet med større, etablerede medtech-virksomheder. 

Alt sammen for at sætte strøm til et økosystem, der allerede i dag har alle de rette komponenter på plads, mener Steen Donner.

”Vi har verdensklasse sundhedsforskning, vi har adskillige større virksomheder, der kan kaste kapital ind og vi har en række investorer i Danmark og i Nordeuropa, som har specialiseret sig inden for lige netop det her felt. Kort sagt: Vi har alle de fundamentale ting, der skal til for at skabe et stærkt økosystem.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY