You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

DTU Science Park: Sæt universiteterne i spil i iværksætterpolitikken

@Redaktionen

Programmer på tværs af universiteterne hjælper forskning til at blive til spin-out. DTU Science Park understøtter den videre vækst i samarbejde med blandt andet den etablerede industri. Men skal potentialet for alvor forløses, kræver det også den rette, politiske opbakning.

Programmer på tværs af universiteterne hjælper forskning til at blive til spin-out. DTU Science Park understøtter den videre vækst i samarbejde med blandt andet den etablerede industri. Men skal potentialet for alvor forløses, kræver det også den rette, politiske opbakning.

This post is also available in: English

5.000 forskere, iværksættere og medarbejdere fra mere end 300 deep tech virksomheder møder hver dag ind hos DTU Science Park for at gøre nye ideer til løsninger på fremtidens udfordringer. Det kan lyde af mange, men spørger man Steen Donner, CEO for DTU Science Park, er der potentiale til meget mere, hvis området får den rette opbakning.

”Vi arbejder benhårdt på at skabe de allerbedste rammer for innovation og et levende community, der understøtter de 315 deep tech virksomheder i vores science park. Vi investerer i state-of-the-art laboratorier og driver Danmarks skarpeste vækstprogrammer for startups. Men potentialet er stadig enormt, og derfor håber vi også, at krydsfeltet mellem universiteterne og startups får opmærksomhed i den kommende iværksætterpolitik fra regeringen,” siger han.

<em>Steen Donner CEO for DTU Science Park<em>

Han har selv deltaget ved Erhvervsudvalgets iværksætterhøring på Christiansborg, og oplever en lydhørhed. Nu håber han også, at de mange input fra økosystemet bliver til konkrete løsning – for der er andre håndtag at trække i end skattelettelser.

Spin-outs som et krav

De danske universiteter spiller allerede en vigtig rolle i innovationsøkosystemet i Danmark. Men besluttede politikerne i højere grad at belønne skabelsen af spin-outs, ville man også få flere.

”Man er god til at måle på universiteternes forsknings- og uddannelsesmæssige resultater – eksempelvis på, hvor meget forskning, der bliver citeret i de store tidsskrifter. Men man bør også måle på antallet af spinouts, som en del af succeskriteriet for universiteternes arbejde,” siger Steen Donner.

Er målet at få flere spin-outs ud af de danske universiteter, peger han samtidig på programmerne fra Open Entrepreneurship og Spin-outs Denmark, der allerede har vist sit værd på universiteterne, og som han mener bør gøres permanent.

”Vi skal have modet til at lave nogle færre, men større indsatser i stedet for alle de alt for små og alt for korte projekter, der præger støtten til iværksættere i dag,” siger Steen Donner.

Interessenter skal trække sammen

Med sit særlige deep tech-community og mange vækstprogrammer vil DTU Science Park hjælpe flere virksomheder forbi startup-stadiet og mod skalering og internationalisering. Blandt andet gennem det tre år gamle initiativ DeepTech Alliance, hvor startups, etablerede virksomheder, acceleeratorer og investorer fra hele Europa mødes.

Deeptech-løsninger kræver nemlig mange slags ressourcer for at lykkes, og det kalder på flere langsigtede indsatser på tværs af de forskellige spillere i økosystemet.

”Det skal være attraktivt for de almennyttige fonde at støtte erhvervsudviklingsaktiviteter i stor skala – gerne samfinansieret med offentlige midler. På den måde kan man geare den offentlige indsats og få skabt nogle større, langsigtede og mere perspektivrige indsatser, der effektivt kan bidrage til skabelsen af flere vækstvirksomheder,” siger Steen Donner.


Om: DTU Science Park

  • DTU Science Park skaber rammerne for at tage danske deeptech-virksomheder til det næste niveau. Startups støttes til at holde fokus på at udvikle sig, scaleups assisteres til skalering og etablerede virksomheder kan blive en del af et dynamisk udviklingsfællesskab.
  • Fællesskabet tæller I dag 315 deeptech-virksomheder med 5.000 medarbejdere.
  • Beboerne i DTU Science Park rejste DKK700m i finansiering i 2022. 3 ud af 4 mener, at DTU Science Park bidrager positivt til deres udvikling.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY